Нужна е промяна в системата на МВР, за да се

...
Нужна е промяна в системата на МВР, за да се
Коментари Харесай

Хаджигенов: Огромна част от МВР пряко участва в престъпна дейност

Нужна е смяна в системата на Министерство на вътрешните работи, с цел да се предотвратят тежки катастрофи, като съдбовния случай на столичния бул. “Черни връх”, при който починаха две млади дами. Това счита юрист Николай Хаджигенов в предаването “Събуди се”.

“Огромна част от Министерство на вътрешните работи директно взе участие в осъществяването на незаконна активност. Всеки път, когато чиновник на Министерство на вътрешните работи се обърна на другата стран и не вижда един подобен - той става съизвършител в престъпление”, съобщи Хаджигенов.

“Вътрешна сигурност би трябвало да се извади от Министерство на вътрешните работи и да има вътре хора, които не са чиновници на МВР”, предложи той.

Тезата, че Симона Радева, помогнала на Георги Семерджиев да се укрие, в действителност е пособия на полицията, Хаджигенов отхвърли за вярна.

“Тези хора не би трябвало да са чиновници в Министерство на вътрешните работи, те нямат обикновени ценности”, сподели юристът. Той обаче не отхвърли, че Семерджиев е прикриван от институциите, тъй като е помагал в следствия на ГДБОП и Прокуратурата. Но попита: “Това помагачество по какъв начин бори престъпността? Да трябват хора от вътре, само че не е това метода!”.

Николай Хаджигенов съобщи още, че борбата за промяна в правораздаването продължава.

“Реформа в правораздаването не е фантазия, а борба. Аз ще я повеждам до дъно! Тя се води от тези хора, които не сме вътре. Битката за правораздаване се води от елементарни адвокати”, безапелационен бе той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР