Нужна е промяна, която да засили гражданското участие и контрол

...
Нужна е промяна, която да засили гражданското участие и контрол
Коментари Харесай

Президентът Радев: Нужна е промяна, която да засили гражданското участие и контрол в управлението


Нужна е смяна, която да ускори гражданското присъединяване и надзор в ръководството, да направи институциите по-прозрачни и отчетни, да разгърне самодейността на българските жители и тяхното по-пълноценно присъединяване в публичния живот. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев в послание пред Народното събрание.

" Чезнат главните фактори за дейно ръководство - бистрота, отчетност и отговорност. Когато властта последователно се лишава от народа и се концентрира в стеснен кръг хора, те я трансформират в стопански облаги и медиен комфорт и ги влагат в още повече власт ".

" Така този стеснен кръг бетонира своята безконтролна власт и порочният цикъл се затваря. При такава формула няма развиване, сигурност и разцвет, а има беднотия, корупция и неначетеност ", сподели той и добави, че България продължава да губи своето най-ценно благосъстояние - хората.

Държавният глава съобщи пред депутатите, че би било рационално, в случай че министър-председателят предлага за дебатиране в Народно събрание своята управническа стратегия.

" Очевидно имаме нужда от наредба, която да задължава министър-председателят да се явява най-малко един път в месеца в пленарна зала ", съобщи Радев.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР