Нужна е дълбока реформа в здравеопазването. Здравето не може да

...
Нужна е дълбока реформа в здравеопазването. Здравето не може да
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин: Нужна е дълбока реформа в здравеопазването, така че здравето да не е търговия

„ Нужна е дълбока промяна в опазването на здравето. Здравето не може да бъде търговия. Да имаш опцията да се лекуваш и то на търпима цена е обикновено човешко, а и конституционно право. ” Това съобщи лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България “ в област Ямбол Кристиан Вигенин на среща с жители в Болярово.
„ Здравето не може да бъде търговия, а цел на лечебните заведения – да работят за облага. Основната задача на лечебните заведения е да дават качествена здравна услуга, налична за всеки български жител. Затова е нужна дълбока промяна в опазването на здравето, а общинските и държавните лечебни заведения да не са търговски сдружения ”, изясни Вигенин.
Той уточни, че Българска социалистическа партия ще работи за това медикаментите за деца до 14-годишна възраст да бъдат безвъзмездни, а от идната година – и за пенсионерите над 70 години. „ Не може в 21 век, в европейска България, алтернативата пред един възрастен човек да бъде дали да си купи храна, или медикаменти с тези ниски пенсии ”, разяснява още Вигенин.
След толкоз положени старания, тази година новата постройка на регионалната болница ще бъде приключена, напомни лидерът на ямболската листа. Предстоят процедури по закупуване на съоръжение и обзавеждане. По неговите думи процесът към този момент е необратим.
Възстановяване работата на Граничния полицейски сектор в Болярово в цялостния му капацитет от 120 души и ремонт на оградата по границата са измежду уговорките пред претендентите на Българска социалистическа партия, които разяснява и кметът на община Болярово Христо Христов. Той напомни, че ГПУ-Болярово е бил закрит след „ една безумна заповед на министър Рашков от „ Продължаваме промяната ” – без да е изработен какъвто и да е разбор, без да се съветва с локалната власт и с хората в граничния регион.
Хората и локалната власт в Болярово разчитат на поддръжка и за разкриването на контролно-пропусквателен пункт „ Странджа ” и ремонт на пътя Ямбол-Калчево-Стефан Караджово-Кошу дере.
Инвестиции в инфраструктурата, тласъци за дребните аграрни стопанства, ограничения за налично опазване на здравето и обучение са стъпките, които ще задържат младежите в гранични региони, бе коментирано още на срещата.
„ Най-важният въпрос, пред който сме изправени сега, е посоката, в която желаеме да се развива България. И алтернативата не е дали да ни краде ГЕРБ, или да ни краде „ Продължаваме промяната ”. Аз считам, че вече има едно осъзнаване измежду хората и те схващат, че с цел да получат положителното, което желаят да се случи, би трябвало да гласоподават за партията, която го предлага, само че освен на думи, а и работи действително за това ”, показа Кристиан Вигенин. Той прикани хората интензивно и отговорно да изразят своята позиция на – с цел да се спре тази двугодишна рецесия и България да има най-сетне устойчиво и работещо в полза на жителите държавно управление, да гласоподават с номер 1 в бюлетината.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР