Нужен е цялостен анализ на извършената работа на псевдоправозащитниците. Етническата

...
Нужен е цялостен анализ на извършената работа на псевдоправозащитниците. Етническата
Коментари Харесай

ВМРО: Прокуратурата да провери всички НПО-та, които маргинализират циганите през последните 30 години

Нужен е повсеместен разбор на осъществената работа на псевдоправозащитниците. Етническата битова престъпност би трябвало да бъде изкоренена, причинителите на подобен тип закононарушения би трябвало да усетят цялата суровост на закона, с цел да няма рецидив. Именно заради това наше разбиране изрично поддържаме дейностите на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи за превъзмогване на този бездънен проблем в страната, против който ние се борим от десетилетия. Това се споделя в позиция на Вътрешна македонска революционна организация – Българско национално придвижване.

Повод за острата реакция стана следващият случай на експанзия и побой на циганска тайфа над татко във Видин.

Жесток побой над млад мъж с деца във Видин

Пострадалият Владимир Скорчев е бил с дребното си дете на ръце. Поводът – преди дни направил забележка на един от ромите за бързо шофиране. Скорчев е обичай с бухалки, потърпевша е и брачната половинка му. Малко преди този незаконен акт 90-годишен мъж беше пребит и ограбен още веднъж от роми в плевенско село.

Припомняме и трагичната статистика на жертвите единствено от последните 2-3 години: Алекс от Бяла, който загуби живота си, тъй като отхвърли цигара на ром, на който оня ден съдът понижи пет пъти присъдата – от 20 на 4 години. Ще Ви напомним Вероника от Велико Търново, която беше заклана от рецидивист, който беше лежал на половина присъдата си за друго ликвидиране, тъй като беше употребен механизмът на бързото разследване. Ще Ви напомним и Виктория от Русе – брутално изнасилена и убита от маргинализиран млад мъж от локалното гето. Кристин от Сотиря, която вечно ще остане на 7 години – свиреп изнасилена и убита от различен престъпно проявен юноша. А случаите на нападнати военнослужещи, служители на реда и горски при осъществяване на служебните им отговорности? А ежедневните нападения, побоища и грабежи по селата?

Полицейска интервенция в ромския квартал във Видин

Истината е, че побоят във Видин е следващото безочливо буйство, което основава у обществото възприятие на незащитеност и неустановеност. Но дано не се залъгваме. Циганите се държат по този начин, като че ли са над закона, тъй като разнообразни неправителствени организации през последните десетилетия им дадоха силата да имат вяра, че са над всички правила в България. Те стоят зад провалилата се интеграция, само че в това време никой не им потърси сметка къде отидоха грантовете, които получиха, с цел да приобщят ромите към българското общество.

Защо повече от 30 години след гръмките приказки за „ Декади на ромското включване “, по които усвоиха милиони, през днешния ден ромите са по-далеч от всеки път от естествените нрави, морал и порядки на страната? Защото те през днешния ден безусловно колят и бесят с възприятие за безотговорност, малтретират, атакуват, изнасилват, мародерстват. Нека вземем за образец, в случай че щете, и ограниченията, които Националният действен щаб предприе по затваряне на огнищата от COVID-19 в квартали с преобладаващо циганско население, и да съпоставим държанието на хората в тези места и в Банско, да речем.

В гетата в София и Ямбол избухнаха протести, бяха нападани служители на реда и всякакви правозащитници незабавно заговориха за етнизиране на епидемията, че и за манипулиране на резултатите от тестванията. Някои даже желаеха закриване на Вътрешна македонска революционна организация, тъй като сме дръзнали да предвидим това, което действително се случи – взрив на инфектирани в десетки гета. Само че тези инфектирани, за разлика от хората в Банско, демонстративно отхвърлиха противоепидемичните ограничения, които страната наложи на всички. За тях КПП-тата са противозаконни, карантината им лимитира правата, обществената изолираност е форма на расизъм. А за останалите всичко това бяха ограничения по превъзмогване на покруса с десетки хиляди жертви. Какво е това, в случай че не проява на надменност и отказване на държавността? А кой стои зад силата и самочувствието на тези хора?, питат от Вътрешна македонска революционна организация.

Говорителите на НПО-тата мигновено нападнаха страната и вместо да помислят за живота на хората, живеещи в огнищата на болест, те заговориха за дискриминация, загледани в следващия предстоящ транш. Ето за какво ние от Вътрешна македонска революционна организация изрично подчертаваме за следващ път, че заставаме зад твърдите дейности на основния прокурор и на Министерство на вътрешните работи, които целят въдворяването на ред, дисциплинираност и налагане на законността в цялата страна.

Законите са идентични за всички. Законите не би трябвало да се съблюдават и ползват на етнически принцип. Правата и отговорностите в едно демократично общество би трябвало да са идентични за всички. Те също нямат етнос, цвят на кожата или пол.

Напомняме го на циганските водачи и на лицемерите от Българския хелзинкски комитет, които още веднъж с цялостно гърло ще ревнат против естествените функционалности на страната – отбрана на правовия ред и подсигуряването на живота и здравето за всички, които желаят да бъдат български жители. Ще скочат, макар че още веднъж се настаняват комфортно в разнообразни органи към Министерски съвет и ще разпределят държавни средства за активност, която действително не оказва помощ на страната. Тук е мястото и да напомним, че всички тези печални констатации бяха причина вицепремиерът по публичния ред и сигурността и водач на партията Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността да изготви и предложи на Министерски съвет Концепция за цялостното справяне с несоциализираните маси, добила известност като Концепция против циганизацията. Концепцията беше обсъждана най-малко 6 месеца и бе изпратена за координиране и бележки от министерства, ангажирани с интеграцията на ромите. Тя беше импортирана преди повече от 10 месеца за разглеждане в Министерски съвет, само че отлежава по нечии бюра и до през днешния ден.

Главният прокурор даде обещание битовата престъпност доста да намалее
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР