Нуждите на Швеция в сферата на сигурността ще са най-добре

...
Нуждите на Швеция в сферата на сигурността ще са най-добре
Коментари Харесай

Магдалена Андершон: Най-доброто за сигурността на Швеция и шведския народ е да се присъединим към НАТО

Нуждите на Швеция в областта на сигурността ще са най-добре обезпечени от участието в НАТО, зави през днешния ден министър-председателката на страната Магдалена Андершон, представена от Ройтерс.

" Най-доброто за сигурността на Швеция и шведския народ е да се присъединим към НАТО. Смятаме, че Швеция се нуждае от формалните гаранции за сигурност, които идват с участието в НАТО ", съобщи Андершон на конференция, откакто по-рано партията й се отхвърли от траялата си с десетилетия опозиция на присъединението към Алианса и поддържа кандидатстване във военния блок след нахлуването на Русия в Украйна.

Ако Швеция е единствената страна в Балтийския регион, която не е в НАТО, ще бъдем в доста уязвима позиция, означи тя и добави, че страната ще бъде уязвима по време на процедурата по приемането й. Същевременно Андершон акцентира, че участието в Алианса не трябва да пречи на ролята на Швеция в насърчаването на нуклеарното разоръжаване.

Министър-председателката сподели, че на следващия ден ще изиска от Народното събрание необятна поддръжка за кандидатурата за участие в НАТО. " Утре ще осигуря необятна парламентарна поддръжка в Риксдага за кандидатура на Швеция за участие и по-късно ще бъдем подготвени да вземем държавно решение ". съобщи на конференцията Андершон.

В Народното събрание към този момент има голяма поддръжка за кандидатурата на Швеция за участие в Алианса. Нейната съседка и непосредствен съдружник Финландия разгласи през днешния ден, че ще подаде молба за участие. " Надяваме се да синхронизираме допустимо най-добре кандидатстването ни за участие в НАТО с Финландия ", сподели Андершон.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР