Нуждата от създаване и развиване на култура на сигурност в

...
Нуждата от създаване и развиване на култура на сигурност в
Коментари Харесай

Canon: Необходимостта от сигурност в офиса нараства главоломно


Нуждата от основаване и насърчаване на просвета на сигурност в офиса нараства непрестанно. Притокът на нововъведения на работното място продължава да трансформира средата, само че телефонните диалози и поверителните документи ще не престават да провокират екипите за сигурност на всички места. Това са част от изводите от изследването Office Security, извършено от Canon.

Всичко това изисква образуването на нова просвета на сигурност на работното място. Вече съвсем половината от мениджърите (47%) на компании в Европа, Близкия изток и Африка, са осведомени със случаи на липса на документи в тяхната организация, до момента в който 46% са наясно, че чиновниците губят документи отвън нея. Проучването демонстрира, че става все по-необходимо да бъдат подхванати стъпки, с цел да може офисът да играе значима роля в отбраната против евентуални закани за осведомителната сигурност. Това се случва в световен мащаб – до момента в който през 2004 година международният пазар за киберсигурност е бил с общ размер от 3,5 милиарда $, все още той надвишава 120 милиарда $, съгласно документа Cybersecurity market report 2015-2021.

Докладът демонстрира, че когато става въпрос за сигурност в офиса, съществуването на постоянни политики и процедури е единствено половината от работата. Компаниите би трябвало да намерят метод да се уверят, че няма да подценен както държанието на хората, по този начин и софтуера.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР