Нуждаещи се асеновградчани и жители на асеновградските села вече се

...
Нуждаещи се асеновградчани и жители на асеновградските села вече се
Коментари Харесай

Доброволци в действие в асеновградското село Лясково

Нуждаещи се асеновградчани и поданици на асеновградските села към този момент се радват на поддръжка от младежи доброволци. Един от младежите - Рамадан Ахмедов, който бе измежду първите, декларирали желанието си да оказват помощ на възрастни и хора в риск, споделя какво е да си доброволец. Той бе изпратен дружно с екипа на Гардска библиотека " Паисий Хилендарски " - Асеновград, управителен от деиректора Милена Марковска - да занесе хранителни артикули (хляб, кисело мляко, месо, плодове, зеленчуци и консервирани храни), медикаменти и защитни средства (маски и ръкавици), както и други артикули от първа нужда за облекчаване на всекидневните им потребности.
Рамадан споделя, че ролята на доброволеца е да оказва помощ, да раздава усмивки и да се включва в най-различни благотворителни дела и начинания. Според него това е нещо доста персонално и особено. " Срещаш се с хора, контактуваш с тях, споделяш им страстите и вълненията си. Те също описват от време на време своите неразказани истории ", споделя момчето. И продължава описа си: " Доброволците подаряват най-ценното нещо на познати и непознати - времето. Доброволчеството носи опит, ентусиазъм, контакти, другари и нови запознанства " споделя Рамадан Ахмедов. Той показа, че възрастните хора от Лясково са посрещнали екипът от доброволци извънредно топло. Споделили са своето благополучие и вдъхновение от срещата, че някой се е погрижил за тях в сложен миг.
" Това са наши родители, баби и дядовци. Ние сме виновни за грижата към тях! Струва си да бъдеш доброволец и да виждаш стотиците усмивки на лицата на хората. Сред най-важните качества за това обаче са самообладание, мотивация, ентусиазъм, креативност и отвореност към света. Доброволецът би трябвало да е изпълнен от положителна сила, която да предава на близките. А ние, жителите, би трябвало да осъзнаем потребността от това, активността на доброволците да съществува ", показа Рамадан.
Кампанията на община Асеновград за набиране на доброволци, които да се включат в помощ на популацията, продължава. Тяхната активност ще бъде обвързвана с подкрепяне на възрастни и нуждаещи се в ежедневните си действия, като разчистване, извършване на покупки или даже морална поддръжка. Заявления за доброволчество се одобряват в Градска библиотека " Паисий Хилендарски " в Асеновград. До момента настоящите доброволци са едвам четирима. Допълнителна информация и отговори на въпроси може да плучите на телефон: 0331 68 165 (от 8:00 ч. до 16:30 ч.).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР