НСО тихо и стройно чества 139 от създаването на службата.

...
НСО тихо и стройно чества 139 от създаването на службата.
Коментари Харесай

Без шумотевица и медии НСО отбеляза 139 години от създаването си

НСО безшумно и стройно празнува 139 от основаването на службата. Без празнични стратегии, медии и шумотевица празникът бе маркиран през вчерашния ден. Скромно, с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Незнайния войник и с водосвет за здраве и благополучие пред параклиса „ Св. Георги Победоносец “, издигнат в двора на Националната работа за защита.

12 септември е  денят на професионалния празник на службата. Той е открит с декрет на Княз Александър I, със основаването на Софийска Първа конна сотня, с което се слага началото на първото профилирано звено за защита. На публична гала бяха наградени чиновници, в символ на самопризнание за тяхната професионална работа.

Водосветът за здраве и благополучие пред параклиса „ Св. Георги Победоносец “ бе отслужен от Мелнишки еп. Герасим, гл. секретар на Светия синод на БПЦ и Белоградчишки еп. Поликарп, викарий на Софийския митрополит, в съслужение със софийско духовенство, заяви уеб сайтът на Софийска митрополия.

На събитието участваха началникът на НСО- Ген.-майор Данчо Димитров Дяков, зам.-началниците полк. Емил Симеонов и полк. Росен Тодоров, както и всички и всички чиновници на охранителната работа.

В края на последованието еп. Поликарп, откакто се помоли на светеца-воин Георги да закриля, оказва помощ и направлява хората, които се грижат за спокойствието на българските жители, се обърна към многочислените присъстващи чиновници с пастирско слово. Той поздрави всички военнослужещи, чиновници и посетители от името на Негово Светейшество Неофит, патриарх Български и митрополит Софийски и им насочи благопожелания за: „ почтено, благословено и безбедно служение. “

„ Бъдете един добър образец за идните генерации, който да демонстрира по какъв начин се обича жанр и татковина, по какъв начин се пази, и по какъв начин й се служи с почтеност, достойност и правдивост! Нека Бог да ви благослови и да ви дава сили, мир и благополучие!- сподели още владиката и изрече признателност на цялата охранителна работа за присъединяване им във всички общи църковни начинания, при които спомагат и оказват помощ, като ги увери, че Църквата постоянно разчита на техния професионализъм и поддръжка.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР