НСО са действали правилно спрямо медсестрите, но и тяхната акция

...
НСО са действали правилно спрямо медсестрите, но и тяхната акция
Коментари Харесай

Борисов: НСО са действали правилно - по-добре така, отколкото със сила

НСО са работили вярно по отношение на медсестрите, само че и тяхната акция има политически привкус. Такава констатация направи министър председателят Бойко Борисов, който разяснява барикадата на петте медицински работнички в постройката на Народното събрание отвън разпоредбите и след работното му време.

„ Познавам ги тези сестри, идвали са и настояванията им са изпълнени - не 50, а 500 милиона повече са парите за опазване на здравето в новия бюджет. Разделихме се с положително и останах малко изумен от това, което е станало ", разяснява министър председателят Борисов.

„ Имам два отговора според от обстановката. Ако говорех като президента Румен Радев, щях да кажа, защото НСО е на негово послушание, че отговорен е началникът на НСО, само че аз в никакъв случай не приказвам по този начин. Никога не върша такива изводи, а тъкмо противоположното. " Това съобщи министър председателят Бойко Борисов при инспекцията на строителството на автомагистрала „ Хемус " във връзка барикадата на медсестрите.

„ Ето го и моя отговор. Това е отговорът ми за тези, които ме нападат. НСО вярно са работили - това са български сестри, български майки, съпруги. Какво толкоз е станало, че са преспали там или че са стояли - да ги дърпат, бутат и извличат принудително не е красиво и джентълменско. По-добре е по този начин, в сравнение с да са влезнали със мощ ", добави Борисов.
Според министър-председателя създалата се обстановка е с явно политически привкус. „ Вижда се кой отива при тях ", означи той.Премиерът заяви още, че е предложил ГЕРБ да даде по 10 000 лв. на фамилиите на починалите служащи по време на строителството на Автомагистрала " Хемус ".

" Няма да върнем хората, само че по този начин ще подкрепим околните им и ще покажем, че не ни е безразлично ", разяснява Борисов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР