НСО отказа да ми предостави информация защо охраняват Ахмед Доган

...
НСО отказа да ми предостави информация защо охраняват Ахмед Доган
Коментари Харесай

НСО не казало на Симеонов защо охранява Доган, вицепремиерът ще пита Румен Радев

" НСО отхвърли да ми даде информация за какво охраняват Ахмед Доган и какъв брой средства са изразходвани за тази цел. От службата ми обясниха, че нямам безграничен достъп до класифицирана информация и не съществува справедлива потребност аз да знам това. Дори ме предизвестиха да не оповестявам това, което по този начин или другояче не знам ". Това написа в своя Фейсбук профил вицепремиерът Валери Симеонов.
Припомняме, че по-рано през септември заместник-министър ръководителят изпрати публично писмо до началника на Националната работа за защита (НСО) генерал-майор Данчо Дяков, в което пита на какво съображение се охранява от държавната работа почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган.
" Безспорен е големият публичен интерес по въпроса за какво Национална работа защита пази предприемачът Ахмед Доган (наскоро сдобил се с Топлоелектрическа централа на стойност към 100 млн. лева против скромните 3500 лева.) към този момент повече от 5 години след излизането му от политиката и над 10 години след излизането му от действителната власт ", разяснява още Симеонов.
" Тъй като според член 5, алинея 1 от ЗНСО службата е подчинена директно на Президента на Република България, ще насочва тези въпроси към президента Румен Радев, очаквайки този път прецизен и обстоен отговор, с оглед отговорността пред обществото и институционалните му пълномощия ", приключва обявата на вицепремиера.

Знаете, с приемането на текстове в закона за НСО през 2015 година беше записано, че при нужда измежду охраняваните от службата лица попаднат и " хора, свързани с националната сигурност, похищението против които би подронило, отслабило или основало усложнения на властта в Републиката ".
Държавните охранители не съумяха да предотвратят нападението против Доган през януари 2013 година, когато на конгрес на Движение за права и свободи Октай Енимехмедов се качи на трибуната и насочи револвер против него.
В края на юли охранител от НСО, зает с защитата на Ахмед Доган, беше открит мъртъв на плажа в непосредствена непосредственост до така наречен негов " морски сарай ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР