НС взе едно изключително важно решение за това да започнем

...
НС взе едно изключително важно решение за това да започнем
Коментари Харесай

Добре: До 1 юли липсват 780 млн.лв. във Фонда за енергийна сигурност

НС взе едно извънредно значимо решение за това да стартираме договаряния с Hyundai да бъде строител на бъдещите блокове 7 и 8 блок в АЕЦ " Козлодуй ". ПП-ДБ са се пробвали да саботират процеса. Знаели, че компаниите които предложили, не могат да отговорят на условията, само че се запъват и го желаят. Струва ни се, че това се правеше, с цел да се саботира процесът и въпреки това да се забави реализацията на този развой. Това съобщи депутатът от ГЕРБ Делян Добрев.

" До 1 юли липсват 780 млн.лв. във Фонда за енергийна сигурност. Миналата година декември месец финансовият министър Асен Василев източи 850 млн.лв. ”, разгласи Добрев.

" Ключово не е името на компанията, а условията, които заложихме. Първото е да ни предложат наложително закрепена цена. Второто е блок 7 да бъде издигнат в границите на 60 месеца, а блок 8 да бъде издигнат в границите на 54 месеца. Третото и доста значително е, че желаеме най-малко 30% от бюджета и дейностите по този план да бъдат предоставени на български компании реализатори. Само Hyundai беше съгласна с трите условия ”, добави Добрев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР