НС ще започне работа с нова политическа конфигурация след напускането

...
НС ще започне работа с нова политическа конфигурация след напускането
Коментари Харесай

НС разглежда на първо четене актуализацията на бюджета

НС ще стартира работа с нова политическа настройка след напускането на петима от депутатите на Има Такъв Народ и спортния министър в оставка Радостин Василев.
Всичко по тематиката: Трусовете в обединението 165
В първия работен ден на Народното събрание с пренареждане на позициите на депутатите за първо гласоподаване в пленарната зала влиза актуализацията на бюджета.

Депутатите стартират с разглеждането на парите за здраве, както и бюджета за публичното обезпечаване. 

Именно там са заложени и ограниченията на кабинета Петков против ценовата рецесия в страната, като идеята е от 1-ви юли да се усилят всички пенсии, като минималната, би трябвало да стане 467 лв.. Заложено е и още едно преизчисление от 1-ви октомври. Предвижда се и отстъпка за потребителите при зареждане на гориво за персонални потребности, както и данъчни облекчения за фамилии с деца. 

Сега огромният въпрос е дали депутатите ще одобрят сметката или ще решат да задълбочат политическата рецесия в страната. 

От " Възраждане " обявиха, че няма да се записват. Слави Трифонов към този момент разгласи, че " ИТН "  ще поддържа единствено обществената сметка, а от Движение за права и свободи дадоха поръчка, че няма да поддържат текстовете на първо четене. 

Министър-председателят даде обещание, че ще продължи да търси болшинство измежду народните представители, с цел да може актуализацията на финансовата рамка на страната да влезе в действие от началото на юли.

От ГЕРБ пък обявиха, че ще внесат избор на съмнение към държавното управление с претекстове - неуспеха на държавното управление в областта на обществените финанси и икономическата политика.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР