НС събра кворум едва от третия опит, когато се регистрираха

...
НС събра кворум едва от третия опит, когато се регистрираха
Коментари Харесай

Парламентът събра кворум от третия опит

НС събра кворум едвам от третия опит, когато се записаха 155 депутати и парламентарният надзор стартира.

 

При третата регистрация парламентарната група на ГЕРБ-СДС влезе в пленарната зала. 

 

Първите два опита за събиране на най-малко нужните 121 депутати в зала се провалиха. В 9 часа в залата имаше 89 депутати от " Възраждане ", Движение за права и свободи, Българска социалистическа партия и " Български напредък ".  

 

Председателстващият съвещанието Йордан Цонев от Движение за права и свободи даде 30 минути отмора.

 

" Следващата регистрация ще бъде в 9.35, явно на някои депутати не им се работи в петък ", съобщи Цонев.

 

В залата отсъстваха депутатите на ГЕРБ, " Продължаваме промяната " и " Демократична България ". Политическа партия и Демократична България напуснаха през вчерашния ден пелнарната зала и оповестиха, че ще влязат чак за измененията в Изборния кодекс.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов събра тази заран в централата от парламентарната група и се разбра, че през днешния ден ГЕРБ/СДС няма да дайдат в Народното събрание.

 

Кирил Петков съобщи в неофициален диалог с публицисти в коридорите на Народното събрание, че от Политическа партия няма да влязат в зала, даже в случай че Бойко Борисов даде крачка обратно с поддръжката за законопроекта на Българска социалистическа партия.

Политическа партия упорстват а за отдръпването на законопроекта от Българска социалистическа партия.

 

При втората регистрация парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната " и " Демократична България " още веднъж не влязоха в пленарната зала и бяха регистрирани 92 народни представители.

 

155 депутати се записаха едвам при третия опит.

 

Двама вицепремиери - Лазар Лазаров и Христо Алексиев, и още 11 министри би трябвало да дават отговор на въпроси на народни представители, съгласно програмата за постоянния парламентарен надзор. Преди това народните представители ще изслушат министрите на опазването на здравето и на районното развиване – Асен Меджидиев и Иван Шишков. 

 

Искането за чуване на Меджидиев е импортирано от Костадин Ангелов и група народни представители от ГЕРБ-СДС. То е по отношение на трудовите хонорари на лекарите в болничната здравна помощ и незабавната помощ.

 

Искането за чуване на служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков е във връзка със строителството и напредъка на трансевропейски транспортен кулоар IV, в частта му преминаваща през територията на България в сектора Видин – Кулата, автомагистрала " Хемус " и автомагистрала " Черно море ". Вносители са Корнелия Нинова и група народни представители от " Българска социалистическа партия за България ".

 

В постоянния парламентарен надзор, с изключение на двамата вицепремиери, ще вземат участие още служебните министри Весела Лечева, Георги Тодоров, Димитър Стоянов, Асен Меджидиев, Иван Шишков, Сашо Пенов, Велислав Минеков, Росица Карамфилова - Благова, Явор Гечев, Никола Стоянов, Росица Велкова. 

 

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР