НС прие на второ четене промени в Закона за корпоративното

...
НС прие на второ четене промени в Закона за корпоративното
Коментари Харесай

Депутатите решиха: Без такси за детските градини, 10% данък за ваучерите за храна

НС одобри на второ четене промени в Закона за корпоративното подоходно облагане. Парламентът реши 10 % да бъде данъкът върху обществените разноски, предоставени в натура на служащи и чиновници и лица, наети по контракт за ръководство и надзор. Такива разноски са тези за ваучерите за храна.

3 % ще бъде данъкът върху разноските в натура, свързани със лични, наети или предоставени за прилагане активи, предоставени за персонално прилагане или свързани с потребление на личен състав, от служащи, чиновници и лица, наети по контракти за ръководство и надзор, както и от лица, упражняващи персонален труд.

В преходните и заключителни разпореждания на законопроекта са препоръчани промени в други закони. По Закона за локалните налози и такси (ЗМДТ) се предлага да отпаднат таксите за детските ясли и детските градини и използването на тези детски заведения да стане гратис за родителите. Целта на предлагането е да бъдат облекчени родителите на децата в детски ясли и градини. Във връзка с препоръчаните промени в ЗМДТ се оферират промени и в Закона за предучилищното и учебното обучение и Закона за здравето.

Депутатите отхвърлиха предлагането на Десислава Танева от ГЕРБ сред първо и второ четене по отношение на изискванията за преотстъпване на корпоративния налог.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР