Новозеландското правителство съобщи, че ще внесе законопроект, позволяващ да санкционира

...
Новозеландското правителство съобщи, че ще внесе законопроект, позволяващ да санкционира
Коментари Харесай

Нова Зеландия разширява санкциите срещу Русия заради нахлуването в Украйна


Новозеландското държавно управление заяви, че ще внесе законопроект, допускащ да глоби Русия поради нахлуването ѝ в Украйна, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 1942
Когато законът бъде признат, това ще е първият път, в който Нова Зеландия постанова наказания на обособена страна. Премиерът Джасинда Ардърн съобщи, че законопроектът ще даде опция на държавното управление да замразява съветски активи в Нова Зеландия, да попречва прехвърлянето на нейна територия на пари и активи от лица и компании за отбягване на наложени от други страни наказания, както и да не разрешава достъпа на подлежащи на наказания супер яхти, кораби и самолети до териториалните води и въздушното пространство на Нова Зеландия.

Уелингтън популяризира и лист със 100 лица, на които се не разрешава да влизат в страната.

Досега управляващите в Нова Зеландия имаха право да постановат наказания единствено в случай че към този момент са наложени от Съвета за сигурност на Организация на обединените нации. Но Съветът няма да може да предприеме сходни дейности против Русия, тъй като като непрекъснат член на този орган тя може да блокиран посредством налагане на несъгласие на сходни решения.

Ардърн съобщи, че държавното управление е било насила да внесе законопроекта поради рестриктивните мерки на настоящата многостранна система на интернационалните връзки. " В края на краищата, в случай че имахме Съвет за сигурност, който да работеше по-добре, нямаше да ни се постанова въобще да се сблъскваме с този проблем ", сподели тя.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР