Новозеландската здравна служба е подала молба в съда за попечителство

...
Новозеландската здравна служба е подала молба в съда за попечителство
Коментари Харесай

Бебче чака ЖИВОТОСПАСЯВАЩА операция, защото родителите му отказват кръвта на ВАКСИНИРАНИ

Новозеландската здравна работа е подала молба в съда за настойничество над четиримесечно бебе, чиито родители отхвърлят да разрешат осъществяването на животоспасяваща интервенция на сърцето му, в случай че не се употребява неимунизирана кръв.

Родителите на бебето са разискали здравословното положение на сина си и своите медицински желания в изявление с деятел на акция против имунизирането. В изявлението те споделятт, че бебето им има тежка стеноза на белодробната клапа и че се нуждае от интервенция " съвсем неотложно ", само че и че са " извънредно загрижени за кръвта, която лекарите ще употребяват ". " Не желаеме кръв, която е нечиста след имунизация ", споделя бащата. " Това е крайното ни решение - нямаме нищо срещу всичко останало, което тези лекари желаят да създадат. Но това не бихме позволили! "

Установено е, че имунизациите за попречване на тежки болести и гибел от Covid-19 са извънредно безвредни и ефикасни, като милиони хора по света са имунизирани.

Според кръвната работа NZ Blood всяка ваксина Covid-19 се разгражда в скоро след инжектирането. В изказване доктор Майк Шепърд, краткотрайно изпълняващ длъжността шеф на здравната работа в Окланд декларира, че схваща паниката на родителите, само че все пак е значимо да се слушат лекуващите лекари.

В понеделник са подадени документи във Върховния съд на Окланд според Закона за грижите за деца и е поискано попечителството над бебето, а също и то да бъде отнето от родителите му, с цел да може да се даде единодушие за потребление на дарена кръв, заяви NZ Herald.

" Решението за подаване на молба до съда постоянно се взема с оглед най-хубавия интерес на детето. Тъй като този въпрос е отправен до съда, няма да разясняваме повече. "

В сряда страните се явиха в съда, с цел да дефинират дата за незабавно чуване, до момента в който група от 100 поддръжници на антиваксинацията се събра пред постройката.

Адвокатът на Te Whatu Ora Пол Уайт съобщи пред съда, че съгласно медицинските експерти при естествени условия дете с такова заболяване е трябвало да бъде лекувано още преди няколко седмици, до момента в който юристът на родителите Сю Грей - друга известна активистка на акцията против имунизациите - съобщи, че единственото, което родителите желаят, е само по-добри грижи от тези, които страната предлага.

" Тъй като назовават моите клиенти последователи на теорията на конспирацията, тяхната позиция е, че всичко, което споделят моите клиенти, може да бъде подценено ", сподели тя.

В съда е пояснен от експерти и фактът, че кръвта, взета от донори не се етикетира въз основа на имунизационния статус на донора. Те прибавят също и че няма каквито и да е предходни доказателства, че някога имунизация е повлияла на качеството на кръвта при пациенти.

" Родителите тук имат огромна тежест при вземането на решения за живота на детето си - има голяма зона на независимост на деяние, в която те могат да кажат какво желаят да се направи, в това число по медицински въпроси ", споделя учител по биоетика.

Но този случай не е ли с ясно избрана граница, която е нарушена и която има последица, късаеща живота и гибелта... Стискаме палци на дребното момченце и се надяваме, в последна сметка, интервенцията да бъде осъществена и всичко с него да бъде наред! Успех, мъниче!
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР