Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн обяви днес, че от сряда в

...
Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн обяви днес, че от сряда в
Коментари Харесай

От сряда: Нова Зеландия е под национална карантина

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн разгласи през днешния ден, че от сряда в Нова Зеландия ще влезе в действие национална карантина поради ковид, съобщи Франс прес.
Всичко по тематиката:Епидемията ковид (COVID-19) 1975
Ардърн съобщи, че към този момент Нова Зеландия, където бяха регистрирани 102 случая на заразяване с ковид и нито един смъртен случай, е релативно едва наранена от разпространяването на вируса.

Най-скорошните данни обаче са посочили, че разпространяването на заразатата се ускорява в Нова Зеландия и че към този момент не става дума единствено за случаи, импортирани от чужбина. Това, посочи Ардърн, основава нуждата от взимане на радикални ограничения.

Коронавирусът: какво ще стане след епидемията?

"Ако не овладеем вируса, здравната ни система ще се срине и десетки хиляди новозеландци ще умрат. Най-лошият сюжет е неприемлив ". Той би довел до най-сериозната загуба на човешки животи в новозеландската история и аз не мога да поема подобен риск, безапелационна бе Ардърн, съобщи Българска телеграфна агенция.

В Нова Зеландия в сряда ще бъде оповестена най-високата, четвърта степен на здравна паника. Това значи, че учебните заведения и фирмите, чиято активност, не е наложителна, ще спрат работа и че новозеландците ще би трябвало да си останат вкъщи в продължение на четири седмици.

Тази мярка ще даде на държавното управление по-големи пълномощия в областта на разпределението на продуктите и реквизицията на здания. Армията ще следи за спазването на карантината.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 1975  Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19 Германски милиардер и притежател на фармацевтична компания с оптимистична прогноза за ваксина за COVID-19  Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати Със 100 за ден скочиха умрелите от COVID-19 в Съединени американски щати  1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид 1,5 млн британци с хронични болести са призовани да се самоизолират за три месеца, с цел да се спасят от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР