Новозеландецът Скот Диксън (Chip Ganassi Racing) завоюва своята шеста титла

...
Новозеландецът Скот Диксън (Chip Ganassi Racing) завоюва своята шеста титла
Коментари Харесай

Скот Диксън спечели 6-та титла в сериите Индикар

Новозеландецът Скот Диксън (Chip Ganassi Racing) завоюва своята шеста купа в американските серии Индикар, откакто приключи трети във финалната за сезона конкуренция по улиците на Сейнт Пийт.

And he does it again, is now a six-time Champion.
— NTT INDYCAR SERIES (@IndyCar)
Диксън, който завоюва откриващите три старта за сезона, чийто старт бе занимателен поради световната ковид пандемия, се нуждаеше от влизане в първите 10 с цел да си обезпечи трофея, което той съумя да направи в една безредно съревнование.

. takes the checkered flag for his fourth win of the season at the.
— NTT INDYCAR SERIES (@IndyCar)
В него спечелили стана първенецът за предходната година и единствен съперник на новозеландеца за купата Джоузеф Нюгардън (Penske Racing), за който това бе втори следващ триумф във Флорида. А до триумфа, двукратният първенец стигна откакто много от водачите позволиха неточности и се озоваха в стената. Първо това направи стартиралият от пол-позишън австралиец Уил Пауър (Penske Racing), който се удари на изхода от бързия трети завой в 36-та от общо 100 обиколки, а по-късно по сходен метод от конкуренцията отпадна и Алекс Роси (Andretti Autosport), който позволи своята неточност в 70-я тур.

Will Power is FURIOUS.

His 2020 Series season is over. The polesitter is out of it less than 40 laps in.
— IndyCar on NBC (@IndyCaronNBC)
В последна сметка, след цялостния безпорядък, който се получи по улиците на Сейтн Пийт до подиума с изключение на Нюгардън и Диксън се добра още и Пато О‘Уард (Arrow McLaren SP), за който това бе четвърто качване на почетната стълбичка през сезона.

My goodness.

Alexander Rossi's season will end winless after this crash in the on.
— IndyCar on NBC (@IndyCaronNBC)
А във вчерашното съревнование имаше толкоз доста интервали с жълт байрак на цялото трасе, че горивото на колата за сигурност свърши и тя трябваше да се прибере в пит лейна две обиколки преди последния рестарт.

There have been so many cautions in this race, that apparently the pace car has run out of fuel?

WHAT EVEN IS THIS RACE!
— IndyCar on NBC (@IndyCaronNBC)
В крайното класиране в шампионата Диксън победи с преднина от 16 точки по отношение на Нюгардън, до момента в който тройката бе запълнена от Колтън Хърта (Andretti Autosport), който приключи на 100 точки зад Нюгардън.

Сезон 2021 в сериите Индикар би трябвало да стартира на 7 март още веднъж по улиците на Сейнт Пийт.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР