Новозаразените в Гърция бележат сериозен спад за последното денонощие. Според

...
Новозаразените в Гърция бележат сериозен спад за последното денонощие. Според
Коментари Харесай

Сериозен обрат със заразените с К-19 в Гърция

Новозаразените в Гърция бележат сериозен спад за последното денонощие. Според данните позитивните проби са 639, като в дейните още огнища областите Атика и Солун броят на новите случаи спадна под 200 души.

Същевременно допитване сподели, че 43% от гърците ще се имунизират незабавно.

Облекчаване на антивирусните ограничения, отваряне на магазините и свободното придвижване за празниците е голям риск,който гръцкото държавно управление оцени и продължи карантината до 7-ми януари.

Строгите ограничавания, въведени в Гърция от началото на ноември към този момент дават резултати.

Рязко спада броят на записаните носители на вируса, само че съгласно специалистите към момента е мощен натискът към здравната система от пациенти в тежко положение и броят на умрелите се движи на високи равнища.

При разискване на бюджета за идната година, като дебатите не престават и през днешния ден, министър председателят Кириакос Мицотакис съобщи, че за опазване на здравето са обезпечени задоволително средства.

Министърът на опазването на здравето Кикилиас заяви, че имунизирането ще започва от началото на януари, като цялата информация ще е налична за жителите.

Допитване, оповестено през днешния ден, демонстрира, че 43% от гърците желаят да се имунизират при първа опция, други 27% изчакват да се убедят в успеваемостта на имунизацията, до момента в който 27 % отхвърлят да се имунизират.
Гражданите няма да избират коя ваксина против ковид да поставят, както не избират и грипната ваксина, съобщи по-рано заместник-министърът на опазването на здравето Василис Контозаманис.

Министър Контозаманис означи, че оптималният имунизационен капацитет е към 2 милиона имунизации на месец.

Позовавайки се на хода на пандемията, господин Контозаманис акцентира, че се прави подготовка за възможна трета вълна.

Отбеляза, че случаите понижават, което демонстрира, че ограниченията работят, само че "трябва да бъдем деликатни, не би трябвало да се отпускаме, с цел да не се получи трета вълна по време на празничния сезон ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР