Нововъзникващите пазари ще се сблъскат с големи предизвикателства при управлението

...
Нововъзникващите пазари ще се сблъскат с големи предизвикателства при управлението
Коментари Харесай

Moody's прогнозира трудно възстановяване на развиващите се пазари

Нововъзникващите пазари ще се сблъскат с огромни провокации при ръководството на икономическото си възобновяване. Това предвиждат от Moody`s Investor Service, като прибавят, че евентуално Азия ще се оправи по-добре с тази задача от другите райони, съобщи Си Ен Би Си.

„ Пандемията беше по-тежка за разрастващите се азиатски пазари, в сравнение с за развитите стопански системи. Рецесията също “ сподели пред медията Атси Шет, ръководещ шеф на кредитните услуги и проучвания в Moody`s.

Тъй като равнищата на имунизация в тези страни към момента изостават, а разновидността Омикрон се популяризира във от ден на ден страни, търсенето в разрастващите се пазари към момента е надалеч от нивото, записано преди пандемията. Затягането на паричните политики в световен мащаб също вреди на търсенето, уточни Шет.

Миналата седмица Федералният запас съобщи, че ще понижи по-бързо поддръжката си за стопанската система на Съединени американски щати и предвижда три покачвания на главния лихвен % през идната година на фона на високата инфлация. Ден по-късно Английската централна банка увеличи лихвения си % с 15 процентни пункта до 0,25%, ставайки първата водеща централна банка, нараснала лихвите от началото на пандемията.

„ Управлението на възобновяване ще бъде в действителност мъчно за нововъзникващите пазари, само че ще има доста вариации “, означи Шет. „ Например, в Азия в действителност виждате, че районът се оправя относително по-добре от някои други места “, сподели тя.

Докато инерцията на търсенето остава мощна в Азия и някои ограничавания от страна на предлагането отслабват, съгласно Шет има затруднения, които крият опасности.

Една от областите на безпокойствие е забавянето на стопанската система на Китай заради актуалните проблеми в имотния бранш на страната. Шет обаче счита, че китайските управляващи разполагат с нужните политически принадлежности, с цел да ръководят забавянето по „ следен метод “.

„ Предполага се, че това закъснение няма да има характерности на финансова рецесия “, сподели Шет. „ Това, което се случва в бранша на парцелите, ще бъде лимитирано и няма да докара до заразяване във финансовия бранш “, добави тя.

Финансовите усложнения измежду китайските компании за недвижими парцели излязоха на напред във времето през последните няколко месеца, защото China Evergrande Group, както и няколко други строителни бизнесмени, в това число Kaisa и Sinic Holdings, изпитват усложнения с покриването на задълженията си.

Друго предизвикателство за азиатските страни би била инфлацията, счита Шет. Това важи в особена мощ за способността на централните банки да поддържат стопанската система, в случай че разновидността Омикрон на ковид заплаши растежа.

„ Тази инфлация, която следим на доста нововъзникващи пазари, значително се дължи или на повишаването на храната, доста постоянно поради суши, или на силата – фактори, които паричната политика на може да адресира “, изясни тя.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР