Новоустановените случаи на коронавирус в Испания от миналия петък до

...
Новоустановените случаи на коронавирус в Испания от миналия петък до
Коментари Харесай

Испания регистрира спад в случаите на зараза с Covid-19

Новоустановените случаи на ковид в Испания от предишния петък до през вчерашния ден се усилиха с 38 273, демонстрират данни на здравното министерство, което удостоверява наклонността за понижаване на новите случаи след пика от над 55 000, доближат на 2 ноември, съобщи Ройтерс.

С това нарастване случаите от началото на пандемията в Испания станаха 1 496 864 и по този индикатор страна и на второ място в Европа след Франция.

По последни данни умрелите сред петък и понеделник са 484, с които общият брой смъртни случаи нараства до 41 253.

В края на октомври Испания наложи шестмесечно изключително състояние, като даде на обособените райони право да вкарват вечерен час и да лимитират напредването.

Продължаваме да следим наклонност на лек спад в броя на инфектираните, само че той към момента е 470 случаи на 100 000 души. Това са доста случаи, доста, сподели на конференция здравният координатор Фернандо Симон. Той заяви, че в 17 от 19-те самостоятелни района и градове броят на новите случаи или се стабилизира, или понижава. Но натискът върху лечебните заведения продължава да пораства. Близо една трета от леглата в интензивни отделения са заети от пациенти с ковид - наклонност, която съгласно Симон ще се резервира през идващите дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР