Новото Volvo V60, чиято световна премиера се състоя по-рано тази

...
Новото Volvo V60, чиято световна премиера се състоя по-рано тази
Коментари Харесай

Новото Volvo V60 вече е в България

Новото Volvo V60, чиято международна премиера се състоя по-рано тази година, бе публично показано и в България. Моделът съчетава хубав дизайн и съвременни технологии с многофункционалност и ежедневна деловитост, особено основани да откликнат на всички потребности на актуалния живот.


Моделът V60 споделя SPA платформата (Scalable Product Architecture), позната от новото ХС60 и серията 90 на Volvo, чиито модели са главната движеща мощ за рекордните продажби на компанията през последните няколко години. V60 на основата на SPA задава нов стандарт в класа на приблизително размерните премиум комби коли, с първокласен интериор, съгласуваност, съвременни системи за сигурност и технологии за подкрепяне на лидера.

Новото V60 идва с богат набор от общоприети системи, в това число авангардни функционалности в помощ на лидера, също познати от ХС60 и серията 90, които го трансформират в един от най-сигурните коли на пътя. Системата за сигурност City Safety с автоматизирано използване на спирачките е единствената на автомобилния пазар, която засича пешеходци, велосипедисти и огромни животни и задейства автоматизирано прекъсване, с цел да избегне конфликта или да го смекчи, в случай че е неминуем.
Системата с адаптивен автопилот Pilot Assist, която подкрепя завиването, ускорението и прекъсването при скорост до 130 км/ч и по пътища с добра маркировка, в този момент е в допълнение усъвършенствана с функционалност, подобряваща държанието в завоите.

Новото V60 включва и други функционалности за подкрепяне на лидера, като система срещу овакантяване на пътното платно Run-off Road Mitigation и система за предотвратяване от конфликт с автомобил в насрещното придвижване - Oncoming Lane Mitigation. Опционалната система за предизвестие на лидера за заплаха при маневриране, с автоматизирано използване на спирачките - Cross Traffic Alert, в допълнение покачва сигурността на хората както в автомобила, по този начин и отвън него.
Инфотейнмънт системата на Volvo Cars – Sensus, е изцяло съвместима с Apple CarPlay, Android Auto и 4G, осигурявайки съгласуваност на лидера от самото начало. Контролът се реализира чрез подсъзнателен екран с тъч скрийн, който съчетава функционалностите на автомобила, навигацията, услугите за съгласуваност и приложенията за развлечение.

Системата за съгласуваност Volvo on Call идва като част от общоприетото съоръжение на новото V60. Тя дава опция за връзка на автомобила с телефон 112 и СБА и също така разрешава на лидера да ръководи редица функционалности през смарт телефона си – да вземем за пример да започва мотора и да включи отоплението, още преди да излезе от у дома.


Новото V60 ще се предлага с богата гама мотори, измежду които и две варианти за задвижване посредством Plug-in Hybrid технология – новият мотор T6 Twin Engine AWD с 340 к.с. комбинирана мощ и T8 Twin Engine AWD с 390 к.с. комбинирана мощ. Клиентите, които избират общоприет бензинов мотор, могат да избират сред познатите елементи Т5 и Т6, а тези, които желаят дизел – сред D3 и D4.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР