Новото в този проект е, че ще предложим нов начин,

...
Новото в този проект е, че ще предложим нов начин,
Коментари Харесай

Крум Зарков оповести нов законопроект за КПКОНПИ – комисията се разделя на две

Новото в този план е, че ще предложим нов метод, по който да бъдат избирани и назначавани членовете на комисията, а точно двама от тях да бъдат избирани от Народното събрание, един да бъде посочван от президента и по един от общите събрания на съдиите във Върховния административен съд и Върховния касационен съд. Това съобщи пред публицисти служебният министър на правораздаването Крум Зарков  Крум Зарков Крум Зарков е роден на 21 ноември 1982 г.   Завършва 9-а Френска езикова гимназия „ Алфонс дьо, съобщи кореспондент на

,,Другото касае ръководителят [на КПКОНПИ] – ще предложим комисията да се ръководи на ротационен принцип, т.е. по една година от всеки един от членовете – пет индивида за пет години и всеки един от тях да бъде ръководител за една година. Ще имат право единствено на един 5-годишен мандат``, добави Зарков.

Това, което резервираме от предходната идея, е, че те ще проверяват закононарушения – считаме, че те би трябвало да вършат единствено това. С други думи, няма да се занимават единствено с спор на ползи, както беше планувано в предходния законопроект. Конфликтът си остава в сегашната комисия, сподели още той.

,,Комисиите се разделят на две – едната ще се занимава с следствие и с аналитична активност, обвързвана с корупционните закононарушения, а другата ще се занимава с кофликт на ползи, гласност на имуществата и лишаване на нелегално добито имущество``, обясни правосъдният министър.

Очаквайте детайлности!
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР