Новото творение BFR ще прекосява планетата за не повече от

...
Новото творение BFR ще прекосява планетата за не повече от
Коментари Харесай

Илон Мъск обеща евтини земни полети с ракета

Новото създание BFR ще прекосява планетата за не повече от час

Ракетата BFR ще транспортира пасажери до всяка точка на планетата за по-малко от час

Билетите за новата галактическа ракета на Илон Мъск няма да бъдат по-скъпи в сравнение с билетите за елементарния авиотранспорт, увери персонално шефът на SpaceX, представяйки революционния план BFR.

Космическата компания възнамерява да провежда полети сред огромните градове на Земята благодарение на ракети за неведнъж потребление, съгласно обява на Илон Мъск в Instagram. Новият вид ракета се назовава BFR – абревиатура на Big F@cking Rocket.

Хуморът е нормален за Илон Мъск, даже когато стартира най-мащабните си планове. Показателно е „ скучното ” обръщение в името на една от неговите компании – „ The Boring Company ”, която се занимава с пробутване на транспортни тунели.

Ракетата BFR ще транспортира пасажери до всяка точка на планетата за по-малко от час, а най-популярните направления ще бъдат преодолявани за към половин час, при оптималната скорост на хвърчене 27 хиляди километра в час.

BFR ще има диаметър 9 метра и дължина над 100 метра

Илон Мъск твърди, че билетите за полет с ракетата ще костват толкоз, колкото и билетите за сегашните самолети. Това е следващото революционно начинание на Мъск, наред с високоскоростните тунели и галактическите планове на SpaceX.

По план, BFR съставлява многоразова ракета, която може да се дозарежда с гориво в космоса, както и да се употребява за полети до Луната и Марс. Ракетата ще побира товар от 150 тона.

SpaceX подчертава на сигурността на ракетата, която е оборудвана с 31 мотора и може да продължи полета си, даже при положение, че един или няколко мотора излязат от строя.

BFR ще има диаметър 9 метра и дължина над 100 метра. Очаква се това да бъде най-ефективната ракета във връзка с потребен товар и разноски за стартиране и приземяване.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР