Новото ръководство на тенис-клуб Локомотив Пловдив има намерение да възроди

...
Новото ръководство на тенис-клуб Локомотив Пловдив има намерение да възроди
Коментари Харесай

Новото ръководство на ТК Локомотив Пд с план за инвестиции в тенис комплекса

Новото управление на тенис-клуб " Локомотив " Пловдив има желание да възроди клуба, като направи съществени вложения в най-големия тенис комплекс в Пловдив.

" Дълги години в клуба нищо не се случваше. Поехме самодейността за смяна и взехме решение да влезем в управлението. Останалите членове в Управителния съвет са Александър Асенов и Радослав Тасев. В момента почистваме структурата. Искаме да създадем една хубава база за града и тениса, която може да се употребява от всички. Мястото е неповторимо и има доста капацитет, само че не е поддържано последните години и не са правени вложения ", оповестиха от новото управление на клуба на нарочна конференция.

" Ще създадем проект за вложенията в базата. Основната ни цел е след 5-6 години от този клуб да излизат надарени тенисисти. Имаме планове и да организираме интернационалните шампионати, като сме си сложили за задача да организираме конкуренция от сериите " Чалънджър ", съобщи президентът на Търговска колегия " Локомотив " Димитър Златанов.

На 4 октомври ще има търг в Община Пловдив за концесията на тенис-комплекса, след което ще стане ясно дали клубът ще остане във притежание на кортовете или те ще бъдат дадени на други вложители. 

" Ако бъдем определени на търга, ще предоставим целия капиталов проект. Имаме интерес към вземането и на кортовете на Тенис клуб Академик, които са празни и никой не ги поддържа, тъй като желаеме да създадем един огромен комплекс. Спрямо инвестицията, заложена в концесията от Община Пловдив, ще се оправим с условията. Договорът ще е за 30 години, а за първите 5 години би трябвало да се направи най-голямото влагане. Все още приготвяме плана и след търга можем да разкрием повече детайлности ", добави Златанов.

Новият президент на Търговска колегия " Локомотив " разяснява и напускането на клуба на рекордьора по победи за България за Купа " Дейвис " Димитър Кузманов.

" Винаги сме били в положителни връзки с Димитър Кузманов. Учудих се от обявата, с която той разгласи, че напуща клуба. Реално видяно, Локомотив беше ръководен от майка му - Дора Рангелова. Когато пристигна новото управление, аз ѝ предложих позицията на състезателен шеф, само че тя отхвърли. Може би това е повода Кузманов да напусне - да поддържа своята майка, която към този момент няма да бъде в ръководството на клуба ", съобщи Димитър Златанов. 

" Нашият клуб е първият състезателен клуб, който се ангажира да вземе една спортна база и да влага в нея средства. Преди нас имаше заплаха кортовете да станат акционерно сдружение. Години наред се борихме за тази база, тъй като имаше доста драми към нея. Никой не се интересуваше от кортовете и ми лиши година и половина, с цел да убедя актуалните ръководители да влязат в ръководството и тогава да аплайват за концесията, с цел да може да се резервира историята на клуба ", добави вицепрезидентът на Българската федерация по тенис Георги Крумов.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР