Новото ръководство на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е

...
Новото ръководство на Министерството на регионалното развитие и благоустройството е
Коментари Харесай

Проблеми и при строежа на интерконектора с Гърция установи новата власт

Новото управление на Министерството на районното развиване и благоустройството е открило редица проблеми, подбудени от възражения на институции за по-бързото осъществяване на интерконектора с Гърция, от който страната ни чака да потече на ниска цена азерски газ.

Това съобщи в малко изказване преди срещата си със строителите на тръбата ISGB и представители на държавни институции, занимаващи се с проблема, новият районен министър Иван Шишков.

" Поканих всички участници в строителството на междусистемната газова връзка България-Гърция, защото това е един извънредно значим за страната обект. Мога да уверя, че от първия работен ден на новото държавно управление сме почнали да се занимаваме с казуса до каква степен е стигнало и по какъв начин може да бъде най-бързо приключено строителството. Това, което сме открили до момента, е, че е имало възражения от разнообразни институции - " Пожарна противоохрана " (Главна дирекция Пожарна сигурност и отбрана на популацията - бел.ред.). " Напоителни системи ", в това число от Министерството на околната среда и водите ", сподели Шишков.

И увери - още от първия си работен ден той срещнал с въпросните проблеми всички отраслови министри, като се работило за оптимално бързо осъществяване на плана.

Освен това - имало и незавършени работи по интерконектора, посочи министърът.

" Мога да кажа напълно ясно, че този строител ще се употребява с най-големите привилегии в България, цялата държавна администрация ще му оказва помощ, с цел да можем да приключим оптимално бързо обекта. Искам и доста ясно да подчертая, че строителят има потребност и ще бъде подпомаган от всички институции ", уточни още той, като акцентира - ще желае от компанията строите ясни периоди за премахване на неуредиците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР