Новото проевропейско коалиционно правителство на Полша реши да разреши спора

...
Новото проевропейско коалиционно правителство на Полша реши да разреши спора
Коментари Харесай

Полша получи 6,72 млрд. долара от фондовете на ЕС

Новото проевропейско съдружно държавно управление на Полша реши да позволи разногласието с Брюксел по отношение на върховенството на закона, който блокира достъпа до милиарди финансиране.

 

Полската злота е най-добре представящата се валута в Централна и Източна Европа тази година.

" 27 милиарда злоти - Полша преди малко получи най-големия трансфер от Европейски Съюз в историята на нашето участие ", похвали се министърът на фондовете за развиване и районната политика на страната Катаржина Пелчинска-Налец в обществената мрежа " X ".

 

През февруари ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен осведоми, че Варшава ще получи достъп до 137 милиарда евросредства, откакто новото държавно управление стартира да ползва промени за възобновяване на правосъдната самостоятелност в Полша.

Пелчинска-Налец означи, че Варшава ще подаде второто и третото си заявление за финансиране до края на август, за да получи идващия транш, който може да бъде до 10 милиарда евро, преди края на година.

 

По думите й Полша има намерение да похарчи 1,6 милиарда злоти за начинания за чист въздух, 720 милиона за разширение на широколентовото интернет покритие, 400 милиона за пътища и железопътни линии, 250 милиона за редуциране и нашарване на веригите за доставки в селското стопанство и 200 милиона за детски заведения.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР