Новото предаване по bTV Кой да знае? предизвиква смесени реакции

...
Новото предаване по bTV Кой да знае? предизвиква смесени реакции
Коментари Харесай

Зрителка за новото предаване по bTV: Това бяха два абсолютно некоректно формулирани въпроса

Новото предаване по bTV " Кой да знае? " провокира смесени реакции у феновете, само че като че ли по-голямата част от тях към този момент го харесват. Ето какво обаче посъветва зрителка след снощното издание на шоуто:

" Уважаеми продуценти, от две вечери се развличам с прелестните ви състезатели. Но ви апелирам да си намерите добър редактор, владеещ български език на високо равнище, с извънредно добра функционална просветеност.

Втори въпрос в границите на предаването е формулиран безусловно неточно и подвежда смислово. Първият беше въпросът за балона. Питахте какво ще стане, в случай че сложим балон " върху " загрята бутилка. Не питахте какво ще стане, в случай че го сложим " във " бутилката. Едното и другото са две разнообразни неща.

Върху - всеки си показва " прикрепвам балона върху бутилката " и разумният отговор е този, който младежкият тим уточни. Вторият въпрос беше въпросът за листата. Верният отговор беше дефиниран извънредно неточно - " Развиват химичен предпазен филтър " - при сглобяване с въпроса значи, че листата развиват този филтър, а в действителност филтърът се развива от дървото, като с него то отделя листата от себе си. Листата не развиват нищо. Моля да подобрите качеството на езика, тъй като освен забавлявате, само че и образовате аудиторията си ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР