Новото правителство ще реши как да управлява проблемите, а това,

...
Новото правителство ще реши как да управлява проблемите, а това,
Коментари Харесай

Александър Симидчиев настоя за ясни критерии и правила срещу COVID-19

Новото държавно управление ще реши по какъв начин да ръководи проблемите, а това, което можем да създадем в Народното събрание, е да създадем законодателната рамка. Това съобщи ръководителят на здравната комисия доктор Александър Симидчиев в утринния блок на Българска национална телевизия.
Ние може да използваме данните от втория пик, с цел да предвидим какво ще се случи след третия пик. Може да използваме данните, с цел да забележим какво ще се случи отсега нататък, посочи медикът.
 Д-р Александър Симидчиев: Парламентът няма да внася промени в състава на Националния действен щаб за битка ковид Д-р Александър Симидчиев: Парламентът няма да внася промени в състава на Националния действен щаб за битка ковид
Парламентът няма да внася промени в състава на Националния действен щаб за битка ковид. Това заяви пред Би Ти Ви ръководителя...
Има доста разнообразни дейности, които не са строго координирани по този начин, както би трябвало да бъдат. Това, което се прави, се прави на недобра връзка и критерии, а едно от нещата, е да създадем законодателна самодейност при оповестяване на изключителна епидемиологичната конюнктура да се вкара явен проект с ясни критерии, при които се включват или изключват избрани неща, изясни доктор Симидчиев.
В момента всички, които са повлияни от ограниченията, не могат интензивно да спомагат. Трябва дружно да го вършим и не може да се поеме отговорността от един човек, който да споделя пускаме или стопираме, акцентира ръководителят на Комисията по опазване на здравето.
Проблемът е незадоволително добре комуникирано на база на какви критерии се случва смяната. Ако цифрите са непрекъснато и пред очите на хората, те ще знаят за какво като има затваряне, се случва , уточни той.
Този НОЩ е работил и се съдействал на министъра на опазването на здравето да взема ефикасни решения. Една работеща конструкция, до момента в който не построи нова такава, не трябва да стопира дейностите, разяснява доктор Симидчиев закриването на Оперативния щаб. За да можем да кажем дали нещо работи добре или не, би трябвало да можем да го съпоставим, уточни той.
По отношение на отваряне на „ зелените коридори “ за имунизация по време на празниците, Симидчиев съобщи, че решението по тази причина е на оперативния щаб и те би трябвало да носят отговорност за него. Той посочи, че не е имало добра връзка сред двата щаба при започване на пандемията и точно поради това Медицинският щаб е спрял работа .
 Депутати от Демократична България оглавиха комисиите по опазване на здравето и по бюджет и финанси в Народното събрание Депутати от " Демократична България " оглавиха комисиите по опазване на здравето и по бюджет и финанси в Народното събрание
Депутатите избраха доктор Александър Симидчиев от " Демократична България " за ръководител на комисията по опазване на здравето в Народното събрание, пред...
Хората могат да се сменят, само че в случай че има ясни правила, може да се види дали работят вярно или не. Здравеопазването има остра потребност от усъвършенстване на процесите, посочи Симидчиев и настоя да се обръща повече на профилактиката и на предварителната защита на болесттите.
„ Ако имахме добре работещи институции, нямаше да имаме потребност от правенето на изключителни такива. Аз съм последовател да имаме ясни критерии и правила и даже, в случай че бъдат неверни, могат да бъдат усъвършенствани. Ако има ясно написани правила, хората ще ги знаят и нещата ще вървят по-спокойни “, увери Симидчиев.
Според него има доста по-ефективни способи да се изразходват парите за опазването на здравето. Ние имаме потребност да има ефикасна изпълнителна власт и Народното събрание е мощно фрагментиран – повече разнообразни групи има, толкоз повече хората са показани по-добре, разяснява Симидчиев новото 45-то Народно заседание.
Ако се стигне до предварителни избори през лятото, Симидчиев счита, че въпросът не е дали е добър вид за една или друга партия, а дали ще бъде добре за България. Според него би трябвало да има работещо държавно управление, което да се оправи с проблемите пред страната. 
Прочетете още по тематиката:
 Д-р Александър Симидчиев: Разформироването на НОЩ е безконтролно Д-р Александър Симидчиев: Разформироването на НОЩ е безконтролно
Това е безконтролно като държание. Правителството, въпреки и в оставка, би трябвало да продължи да работи. Имаме здравна рецесия и управлени...

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР