Новото правителство с министър-председател Кирил Петков ще бъде гласувано на

...
Новото правителство с министър-председател Кирил Петков ще бъде гласувано на
Коментари Харесай

Новото правителство ще бъде гласувано на извънредно заседание на парламента

Новото държавно управление с министър-председател Кирил Петков ще бъде гласувано на изключително съвещание на Народното събрание през днешния ден от 13.00 часа. Заседанието бе свикано от ръководителя на Народното събрание Никола Минчев по искане на народни представители. В дневния ред се плануват три точки - избиране на министър-председател на Република България, приемане на конструкция на Министерския съвет и избиране на Министерски съвет.

Излъченият от най-голямата парламентарна група " Продължаваме промяната " претендент за министър председател Кирил Петков получи в събота от президента Румен Радев мандат за сформиране на държавно управление. Петков незабавно върна мандата изпълнен и по-късно денем показа в Народното събрание предлагането си за конструкция и състав на кабинета. В него ще има петима вицепремиери - двама от " Продължаваме промяната " и по един от останалите съдружни сътрудници - " Българска социалистическа партия за България ", " ИТН " и " Демократична България ".

Очаква се на съвещанието на Народното събрание през днешния ден да участват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. В 14.00 часа президентът ще одобри на " Дондуков " 2 представителите на служебното държавно управление.

Церемонията по последователност в изпълнителната власт сред новоизбраното държавно управление и служебния кабинет ще се състои следобяд в Гранитната зала на Министерския съвет.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР