Новото правителство на Тайланд си е поставило за цел за

...
Новото правителство на Тайланд си е поставило за цел за
Коментари Харесай

Тайланд иска да забрани употребата на канабис за развлечение само година и половина, след като я легализира

Новото държавно управление на Тайланд си е сложило за цел за приемане на ново законодателство, забраняващо използването на канабис за развлекателни цели - едвам 18 месеца, откакто страната стана първата в Азия, която декриминализира лекия опиат, заяви Си Ен Ен.

Декриминализацията докара до преуспяване на доходоносния бизнес с канабис в Тайланд, обслужващ както локалните поданици, по този начин и чужденците. Ново консервативно съдружно държавно управление на страната, което пристигна на власт в края на предходната година, обаче даде обещание да затегне разпоредбите и да позволи използването на канабис само за здравна приложимост.

В оповестения през вчерашния ден от тайландското министерство на опазването на здравето проектозакон са залегнали солидни санкции или даже ефикасни присъди до една година за нарушителите.

Канабисът и обвързваните с него артикули ще бъдат лимитирани единствено за медицински и здравни цели, се показва в законопроекта. Това дава отговор на даденото заричане от премиера Срета Тависин през септември, че неговото ново държавно управление ще поправя законите за канабиса в Тайланд през идните шест месеца.

Пушенето на марихуана на публични места остава нелегално даже при облекчените закони, които работят все още, само че препоръчаните нови разпореждания ще забранят рекламните и маркетингови акции за канабиса и екстракти от него.

Подобен проектозакон не съумя да завоюва утвърждението на Народното събрание на страната през ноември.

Тайланд стана първата страна в Азия, която изцяло декриминализира канабиса през юни 2022 година Ходът се приготвяше с години и е необичайност за района, в който доста страни плануват дълги затворнически присъди и даже смъртни присъди за хора, наказани за владеене, консумация или трафик на марихуана.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР