Новото правителство на Бенямин Нетаняху получи вот на доверие от

...
Новото правителство на Бенямин Нетаняху получи вот на доверие от
Коментари Харесай

Правителството на Нетаняху получи вот на доверие


Новото държавно управление на Бенямин Нетаняху получи избор на доверие от Кнесета, преди публично да постави клетва, оповестиха организациите.

Кабинетът бе утвърден с гласовете на 63 от общо 120 депутати, заяви парламентарният ръководител.

Агенция Ройтерс разгласява къса информация на водещите министри в новия кабинет, който включва религиозни и националистически партии, написа Българска телеграфна агенция.

Министърът на защитата Йоав Галант

Член на консервативната партия " ликуд " на нетаняху, 64-годишният галант стартира военната си работа като леководолаз във военноморския флот. Той беше определен да оглави въоръжените сили през 2011 година, само че се отдръпна тогава поради обвинявания, че е правил строителни действия в жилището си, без да е получил съответното позволение.

Финансовият министър Бецалел Смотрич

Заселник от западния бряг, който оглавява крайнодясната религиозна ционистка партия, смотрич ще управлява министерството на финансите по силата на контракт за ротация на този пост, подписан с арие дери от религиозната партия " шас ". След като провокира безпокойствие с думите си, че израел ще просперира, в случай че се придържа към библейските полезности, смотрич посочи, че пази свободните пазари.

Смотрич, който е 42-годишен, се опълчва на палестинската държавност. В предишното той е пропагандирал против жителите на арабското малцинство в израел, осъждал е лгбт деятелите и е наричал правосъдната система прекомерно демократична. Сега той споделя, че ще служи на всички израелци. Новите му отговорности в кабинета включват и роля в министерството на защитата, контролиращо селищата на западния бряг, който той желае да види разширени и най-после анексирани от израел. Преди това той е бил министър на превоза.

Външният министър Ели Коен

Като министър на разузнаването в едно от предходните държавни управления на нетаняху, 50-годишният коен посети судан като част от напъните на израел да включи тази африканско-арабска страна в районните съглашения за нормализиране на връзките, известни като " авраамовите съглашения ". Той е член на " ликуд ".

Министърът на националната сигурност Итамар Бен-гвир

Заселник от западния бряг, който оглавява крайнодясната партия " еврейска мощ ", бен-гвир си обезпечи едно разширено във своите действия министерство в държавното управление, което ще дава отговор за полицията. Той даде обещание да концентрира вниманието си върху законите и реда за всички жители, само че избира по-свободни правила за разкриване на огън от израелските сили за сигурност, когато те се сблъскват с арабски протест.

Бен-гвир, който е на 46 години, се опълчва на палестинската държавност и се застъпва за разформироване на краткотрайното държавно управление на палестинската автономност, основано през 90-те години. Някога той е бил част от " кахане чай ", еврейска формация, която е в черния лист на израел и на съединените щати. Оттогава той се отхвърли от някои възгледи на " кахане чай ". През 2007 година Той беше наказан за подстрекаване против арабите и поддръжка за тероризма. Сега е юрист.

Министърът на вътрешните работи и на опазването на здравето Арие Дери

Дери, на 63 години, който е ултраортодоксален равин, е лидерът-ветеран на " шас ", подкрепян от религиозните евреи с близкоизточен генезис. Неговото назначение в новото държавно управление на нетаняху беше оспорено във висшия съд на израел поради присъдата му за данъчни измами - без да лежи в пандиза - през предходната година. През 1999 година Дери беше наказан на 3 години затвор за взимане на подкупи. Връща се в политиката през 2012 година Според съдружното съглашение след две години той ще стане финансов министър.  " Шас ", дружно с друга ултраортодоксална партия, " единен юдаизъм на тората ", от дълго време провокира безпокойствие измежду светските либерали с настояването за предоставяне на обществени помощи и освобождение от военна работа за техните членове.

Министърът на жилищната политика Ицхак Голдкноп

Лидер на " единен юдаизъм на тората ", който получава поддръжка от религиозни евреи с европейски генезис, 72-годишният голдкноп е дилетант в националната политика. Той влезе във водещите вести, когато отхвърли да знае да има рецесия с дефицит на жилища на налични цени за доста израелци.

Министърът по стратегическите въпроси Рон Дермър

Бивш дипломат във вашингтон, дермър беше основна фигура в подсилване връзките на израел с обединените арабски емирства и бахрейн през 2020 година В дипломатическата самодейност на администрацията на републиканците на тогавашния американски президент доналд тръмп. Но 51-годишният дермър имаше по-хладни връзки с предходното ръководство на демократите, някои от които са част от администрацията на настоящия президент на сащ джо байдън.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР