„Новото правителство е най-лявото правителство след това на Жан Виденов.

...
„Новото правителство е най-лявото правителство след това на Жан Виденов.
Коментари Харесай

Василев: Новото правителство е най-лявото у нас след това на Виденов

„ Новото държавно управление е най-лявото държавно управление по-късно на Жан Виденов. Първо харчи, след това пита. Ще направи най-големият бюджетен недостиг в историята на страната. Нищо нямат желание да приватизират, нямат проекти за публично-частни партньорства. Това е държавен социализъм от най-лош тип”.

Така икономистът и някогашен министър и вицепремиер разяснява в ефира на „ Събуди се” работата на кабинета „ Петков”.

По думите му, в първите си 9 дни на власт, държавното управление е похарчило 9 милиарда лева „ Скоростта на смяната е над 1 милиарда лева на ден”, разяснява Василев. И прикани властимащите да дадат доклад за тези средства.

„ Това е огромна измама. Тези пари не са нито за пенсии, нито за лекари на първа линия, нито за битка с пандемията… Само можем да гадаем защо са изхарчени. Защо не се дадоха пари за детски градини, за таблети и преносими компютри за учениците, които нямат такива, за построяването на детска болница? Защо би трябвало едно държавно управление, незабавно откакто пристигна на власт, да опука всички налични средства”, запита Василев.

Той дефинира мораториума върху цената на парното, тока и водата като „ най-антисоциалната мярка”, която е виждал. „ За да може най-бедните да получат 10-20 лева понижение на сметките за ток, най-богатите са получили стотици левове отстъпка”, разяснява финансовият специалист.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР