Новото Porsche 911 Turbo S Lightweight вече не е спортен

...
Новото Porsche 911 Turbo S Lightweight вече не е спортен
Коментари Харесай

Вижте най-бързото бензиново Porsche

Новото Porsche 911 Turbo S Lightweight към този момент не е състезателен автомобил, а същински хиперавтомобил. Нужни са му единствено 9.9 секунди, с цел да покрие класическото мил разстояние от четвърт миля (402 метра). Това обаче не е най-шокиращата част.

Само си представете: при ускоряване от 0 до 100 км/ч то е по-бързо от Koenigsegg Regera RS, Ferrari LaFerrari и Pagani Zonda R! Упражнеието от 0 до 100 км/ч най-бързото Porsche прави единствено за 2.1 секунди!

Според Car and Driver, Porsche 911 Turbo S Lightweight е най-бързият автомобил, тестван в миналото. То доближава скорост от 48 км/ч единствено за 0.8 секунди - за съпоставяне, през това време човешкото сърце прави единствено един цялостен удар.

`Вижте

Основната характерност на този 911 е лекото тяло. Той е с към 36 кг по-лек от общоприетия Turbo S, като за задачата е оборудван с тънки, само че здрави стъкло, без задни седалки е, а предните са направени от въглеродни нишки.

Освен това автомобилът е малко по-нисък – с към 1 см – от общоприетия 911 Turbo S (благодарение на лично, модифицирано окачване на Porsche). Под „ капака “ на хиперколата се намира 3.7-литров боксер.

Шестцилиндровият опозитен двигате и налична мощ от цели 640 к.с., а оптималният въртящ миг е 800 Нм, Агрегатът работи в тандем с осемстепенна автоматизирана скоростна кутия и задвижване на всички колела.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР