Новото попълнение в Колорадо Аваланш Александър Георгиев държи ключа към

...
Новото попълнение в Колорадо Аваланш Александър Георгиев държи ключа към
Коментари Харесай

Русенецът Александър Георгиев държи ключа към втора поредна купа “Стенли” за Колорадо

Новото попълнение в Колорадо Аваланш Александър Георгиев държи ключа към спечелването на втора поредна купа “Стенли ”. На това мнение са анализаторите в NHL, които предсказват титулярно място на родения в Русе съветски вратар.

В просторен материал преди началото на сезона, оповестен в уеб страницата на Лигата, журналистът Дан Розън показва привличането на 26-годишния Георгиев като най-важната и най-интригуваща смяна в шампионския тим на Колорадо. През предходната акция на вратата на “лавините ” бе Дарси Кемпер, само че управлението на клуба отхвърли да му даде претенции 5-годишен контракт на обща стойност 26,25 милиона $, което докара до привличането на Георгиев, който прекара първите пет сезона от кариерата си в NHL в отбора на Ню Йорк Рейнджърс.

Според Роузън трите ключа за втори следващ триумф на Колорадо са одобряването на Георгиев като №1 на вратата, замяната на Назем Кадри като втори център зад звездата Нейтън МакКинън, както и справяне с напрежението да бъдеш първенец.

“Колорадо завоюва купа “Стенли ” предишният сезон с Дарси Кемпер като титулярен вратар и ще се опита да повтори това достижение с Александър Георгиев в тази роля. Те привлякоха Георгиев в договорка с Ню Йорк Рейнджърс на 7 юли, тъй като не бяха подготвени да дадат на Кемпер петгодишен контракт за 26,25 милиона $, какъвто той получи от Вашингтон Кепиталс на 13 юли. Това е самоуверен ход от страна на Колорадо, защото до момента Георгиев в никакъв случай не е бил номер 1 в NHL. Първо той бе заместител на Хенрик Лундквист, а по-късно и на Игор Шестьоркин. Въпреки това Георгиев може да се оправя с доста работа, защото е посочил това, когато Лундквист и Шестьоркин бяха контузени. Той има 58 победи, 48 загуби и 11 мача с точка с позволени приблизително 2,94 гола на мач и спасявания от.908. В 129 мача той има осем “шътаута ” и ще бъде конкуриран от Павел Францоуж, само че Колорадо взе Георгиев с концепцията той да бъде номер 1″, написа Роузън.

“Назем Кадри имаше 87 точки (28 гола и 59 асистенции) в 71 мача като втори център на Колорадо. Той обаче напусна, откакто подписа 7-годишен контракт за общо 49 милиона $ с Калгари Флеймс. Дупката, която той остави, е най-голямата, която Колорадо ще би трябвало да запълва. “Лавините ” обаче избраха да не търсят нов, високорезултатен втори център, който да играе зад Нейтън МакКинън, тъй че евентуално в тази роля ще би трябвало да влезе един всред Джей Ти Компър, Алекс Нюхук, Бен Мейерс и Еван Родригес, който бе притеглен в понеделник. Вариант е и Мико Рантанен, който игра в ролята на център в плейофите ”, прибавя анализаторът на НХЛ.

“Лавините ” минаха трапа през предходната година, откакто в предходните три постоянно отпадаха във втория кръг на плейофите. Но завръщането като носители на купа “Стенли ” ще направи тима цел. Ще би трябвало да забележим по какъв начин се оправят с напрежението, което идва с триумфите. Колорадо завоюва купа “Стенли ” на 26 юни. Паузата сред двата сезона е доста къса, само че е време “лавините ” да запретна още веднъж ръкави и да стартират мощно задачата си към нова купа ”, прибавя Роузън.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР