Новото поколение на комуникационната мрежа „Ангара“ се очаква да реши

...
Новото поколение на комуникационната мрежа „Ангара“ се очаква да реши
Коментари Харесай

Второто поколение на Ангара опростява изграждането на руски суперкомпютри

Новото потомство на информационната мрежа „Ангара“ се чака да реши казуса с недостига на суперкомпютри в Русия.
С помощта на новата „Ангара“, построяването на суперкомпютри ще става доста по-лесно. И даже съвсем в домашни условия. Разработването и производството на информационната мрежа от ново потомство се реализира от холдинга „Роселектроника“, част от групата „Ростех“.

Второто потомство на „Ангара“ ще даде опция за обединяването на случайни компютри и компютърни системи с поддръжката на PCI Express в мощни изчислителни клъстъри. Възможно е обедняването в клъстър както на единствено два или няколко компютъра, по този начин и на няколко десетки хиляди. Скоростта на обемен на данните е тройно по-висок спрямо предходното потомство. Това ще се отрази позитивно на бързото пресмятане на комплицираните логаритми и задания.



С помощта на новия хардуер всяко дружество или научно институция ще може да основава лични изчислителни клъстъри за дата центрове и за суперкомпютри. Връзките сред обособените машини могат да се реализират посредством общоприети медни и оптични кабели. Задръжката при обмена на информацията сред обособените възли е едвам 0,85 микросекунди.

„Ростех“ е убеден, че тяхната разработка ще подтиква развиването на суперкомпютърните технологии в Русия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР