Новото поколение изкуствен интелект (AI) представя предизвикателства дори към творческите

...
Новото поколение изкуствен интелект (AI) представя предизвикателства дори към творческите
Коментари Харесай

Изкуственият интелект може да смени първо шефовете

Новото потомство изкуствен интелект (AI) показва провокации даже към креативните специалности и програмистите. Оказва се обаче, че е доста евентуално първи да бъдат сменени шефовете, заяви " Труд бг ".

Не е загадка, че основните изпълнителни шефове, изключително тези, които управляват огромни компании, печелят доста. Годишната им заплата нормално е над 10 милиона $ - съвсем 400 пъти повече от междинния чиновник, по данни на Института за икономическа политика (EPI).

И това е единствено междинната стойност. Когато става въпрос за водещи международни корпорации, съотношенията на възнаграждение са съвсем карикатурно изкривени. Ето един " малък " образец.

Заплатата на основния изпълнителен шеф на Amazon Андрю Джаси за 2021 година, е била 213 милиона $ - число, равняващо се груповите доходи на 6474 междинни чиновници на Amazon, оповестява уеб сайтът futurism.com/the-byte. На фона на тези числа корпоративните шефове не постоянно са изключително ефикасни.

Изпълнителният шеф на Warner Bros. Discovery Дейвид Заслав, да вземем за пример, завоюва 247 милиона $ през 2021 година - единствено с цел да бъде разгласен за " най-лошия изпълнителен шеф на 2022 година " малко по-късно.

Както отбелязва изданието Hustle, главната функционалност на множеството основни изпълнителни шефове, изключително тези в от дълго време открити компании, е да мерят растежа на бизнеса - и по-голямата част от тяхната работа може да бъде предоставена на външни реализатори.

Оказва се, че няколко разнообразни изкуствени интелекта биха могли да изградят съвършеният корпоративен началник. Той не би желал заплата, само че би могъл да следи данните 24 часа в денонощието без спиране и да реагира на тях. AI може да разпределя ресурсите по-ефективно, да открива проблеми по-бързо и да предлага по-добри способи за решението им. Създаването на шефове с изкуствен интелект би икономисало огромна сума пари на притежателите на огромните корпорации, а създаването на сходни принадлежности е повече от стопански обоснована. Единствената спънка пред предприемането на тази стъпка е психическа. Биха ли разрешили хората да бъдат командвани от машина. Експеримент на Технологичният институт в Джордж от 2016 година разкрива, че отговорът е по-скоро позитивен.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР