Новото“ нормално приключи, време е за старото такова. Пандемичните години отминаха

...
Новото“ нормално приключи, време е за старото такова.
Пандемичните години отминаха
Коментари Харесай

Amazon връща служителите си в офиса на пълна работна седмица

„ Новото “ обикновено завърши, време е за остарялото такова.

Пандемичните години отминаха и надали някой желае да си ги спомня. Наложените драконовски ограничения от страна на държавните управления по целия свят трансформираха огромна част от всекидневието ни за месеци напред. Една от тези промени се състоеше в наложителния отдалечен, а след това и хибриден метод на работа. Компаниите съумяха да се нагодят към „ новото обикновено “ с друг триумф. Някои от тях, като да вземем за пример тези в Съединени американски щати, към момента не са се върнали към обичайното работно всекидневие. Като да вземем за пример Amazon. Но това ще се промени напълно скоро.

Изпълнителният шеф на Amazon Анди Джаси е изпратил при започване на седмицата писмо до чиновниците на компанията. В него той е декларирал, че хибридният модел на работа, който следват в компанията в последната година и половина свършва. До втори януари 2025, всички чиновници на Amazon би трябвало да са се завърнали назад в офиса.

„ Преди пандемията нямаше такава опция за отдалечена работа два дни в седмицата. И това ще се резервира, продължавайки напред “, написа Джаси. „ Очакванията ни са хората да се завърнат в офиса – с изключение на тези, които показват належащи условия, или в случай че към този момент имате обещано изключение от мениджъра ви за отдалечена работа “.

Джаси продължава с наблюдението, че екипите по-лесно се учат, моделират, взаимодействат си и вземат решение задания дружно, когато са физически близо един до различен. „ Ученето един от различен е по-гладко. Екипите се свързват едни с други по-добре “, споделя той. „ Ако не друго, то последните 15 месеца, в които посещавахме офиса три дни в седмицата ускори увереността ни за изгодите “. The Register означават, че Джаси не написа какво ще се случи, в случай че някой не се върне в офиса, с цел да е там цялата седмица. Британското издание напомня негови думи от предходната година. Тогава той е заключил, че в случай че някой не може да участва в офиса най-малко три дни в седмицата, то той евентуално няма да работи в Amazon.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР