Новото нормално, откакто коронавирусът е сред нас моделира и празниците

...
Новото нормално, откакто коронавирусът е сред нас моделира и празниците
Коментари Харесай

За да прекара Коледа с 9-годишния си син, лекарка го ваксинира срещу COVID-19

" Новото обикновено ", откогато коронавирусът е измежду нас моделира и празниците ни. За да прекара Коледа с 9-годишния си наследник, лекарка от горнооряховската болница го имунизира против COVID-19. Така ще може умерено да го вземе със себе си на дежурство в болничното заведение на Бъдни вечер. Доктор Мария Декова е доктор с две специалности и самотна майка, по тази причина постоянно ѝ се постанова да води невръстния си наследник на работа по време на дългите смени.

В коледната нощ лекар Мария Декова ще бъде дежурна в едно от отделенията на болничното заведение в Горна Оряховица. Ще вземе и 9-годишния си наследник, с цел да не остане самичък у дома и по тази причина без да се колебае решила да го имунизира против COVID-19.

" Въобще не съм мислила, напълно непринудено. Няма какво да мислиш, няма какво да отлагаш в тази ситуация. Тези ваксини ги чакахме толкоз време ", съобщи доктор Мария Декова.

Доктор Декова е измежду първите ваксинирали се в България и е уверена, че персоналният образец е значим за децата, а два дни след първата доза 9-годишният Виктор се усеща добре.

" Известно време го подготвях, питах го искаш ли да ти сложим ваксина, какво ще кажеш, в случай че ти сложим ваксина. И той се съгласи, нямаше никакво противодействие. Добре се усеща, малко го боля първия и втория ден ръчичката, по тази причина дадохме лявата ръчичка, с която не написа ", добави доктор Мария Декова.

Доктор Декова споделя още, че десетки лекари в цялата страна ще работят като нея в празничните дни и нощи, по тази причина приканва всички да бъдем виновни, да се пазим и да се имунизираме.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР