Новото коалиционно правителство на Германия иска да привлича 400 000

...
Новото коалиционно правителство на Германия иска да привлича 400 000
Коментари Харесай

Германия ще привлича 400 000 работници от чужбина ежегодно

Новото съдружно държавно управление на Германия желае да притегля 400 000 квалифицирани служащи от чужбина всяка година, с цел да се оправи както с демографския дисбаланс, по този начин и с дефицита на работна ръка в основни браншове, който рискува да подкопае възобновяване от пандемията. Това съобщи Ройтерс.

" Недостигът на квалифицирани служащи към този момент е толкоз сериозен, че фрапантно забавя стопанската система ни ", съобщи Кристиан Дюер, парламентарен водач на съуправляващите Свободни демократи, пред бизнес списанието WirtschaftsWoche.

" Можем да овладеем казуса със застаряващата работна мощ единствено с съвременна имиграционна политика... Трябва допустимо най-бързо да достигнем границата от 400 000 квалифицирани служащи от чужбина ", добави той.

Управляващата коалиция в Германия се споразумя в съдружното си съглашение за ограничения като точкова система за експерти от страни отвън Европейския съюз и повишение на минималната отплата в страната на 12 евро на час.

Според оценките на Германския стопански институт работната мощ ще намалее с над 300 000 души тази година, защото от пазара на труда излизат повече възрастни чиновници, в сравнение с влизат млади.

Очаква се тази разлика да се усили до над 650 000 души през 2029 година, което ще докара до насъбран дефицит на хора в трудоспособна възраст през 2030 година в размер на към 5 милиона души.

Броят на заетите германци набъбна до близо 45 милиона през предходната година макар пандемията от ковид.
 Германия завоюва милиарди от издаване на дълг
Германия завоюва милиарди от издаване на дълг

Германските държавни облигации са доста търсени от инвеститорите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР