Новото гръцко правителство продължава със смелите реформи, като обяви сериозно

...
Новото гръцко правителство продължава със смелите реформи, като обяви сериозно
Коментари Харесай

По-ниски данъци и 2000 евро за всяко дете - новият план на Гърция

Новото гръцко държавно управление продължава със смелите промени, като разгласи съществено понижаване на налози, приватизация на огромни държавни предприятия и огромни детски надбавки за млади фамилии, оповестява Expert.bg.

Нарочени за приватизация са " Държавната газова компания " (DEPA), петролната компания Greek Petroleum и държавния дял от интернационално летище в Атина.

Целта на ръководещите от " Нова народна власт " е да засилват вложенията и възкръсване на икономическия напредък.

Премиерът Кириакос Мицотакис разкри проекти за понижаване на налозите за жителите и фирмите.

Подоходният налог за приходите на семейства до 10 000 евро годишно се понижава от 22 до 9%, като се резервира досегашния необлагаем най-малко.

Данъкът върху облагата на фирмите се намалява от 28 на 24%, а върху дивидентите - от 10 до 5 %. Данъкът за новите селскостопански предприятия ще бъде едвам 10 100, като в Народното събрание допустимо най-скоро ще бъде импортиран нов закон за селскостопанските кооперативи.

Новите здания ще бъдат освободени от Данък добавена стойност за 3 години, като се планува понижение от 40% в цената на ремонта или модернизацията на зданията.

Догодина за всяко новородено дете ще се заплаща дотация от 2000 евро като се изключи фамилиите с доста високи приходи. Детските артикули, каските за мотористи и детските столчета ще се таксуват с по-ниска ставка на Данък добавена стойност от 13%.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР