Новото германско правителство иска от 16 март да направи задължителна

...
Новото германско правителство иска от 16 март да направи задължителна
Коментари Харесай

Германия планира задължителна ваксинация за работещите в някои сфери

Новото немско държавно управление желае от 16 март да направи наложителна имунизацията против коронавирус за работещите в лечебните заведения, домовете за възрастни и други медицински практики, излиза наяве от законопроект, забелязан от Ройтерс. 

Германия се въздържаше да наложи наложително имунизиране, с цел да не утежни обстановката с дефицита от работна ръка в опазването на здравето и старческите домове, само че страната се бори с четвърта пандемична вълна и поддръжката за сходна мярка се усилва. 

В сряда социалдемократите, зелените и свободните демократи ще сформират държавно управление и през седмицата ще внесат в Народното събрание нужното законодателство. В планът, с който се срещна Ройтерс, се споделя, че личният състав, който работи в тези сфери, ще би трябвало до 15 март да потвърди, че е имунизиран или е преболедувал коронавирус, или да показа здравно уверение, че не може да бъде имунизиран. 

Германия желае преди Коледа да имунизира или да предложи бустерни дози на 30 милиона души. Проектът планува краткотрайно и след надлежно образование право да поставят ваксини да се даде и на зъболекари, ветеринари и аптекари.

Предлага се също по този начин да се удължат до 15 февруари краткотрайните ограничения, позволяващи на немските провинции да постановат по-строг локдаун, в случай че е належащо.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР