Новото дясноцентристко правителство на Нова Зеландия положи днес клетва, а

...
Новото дясноцентристко правителство на Нова Зеландия положи днес клетва, а
Коментари Харесай

Кабинетът на Нова Зеландия положи клетва

Новото дясноцентристко държавно управление на Нова Зеландия постави през днешния ден клетва, а Народното събрание се чака да се събере идната седмица и да стартира работа по новите политически цели, в това число повдигане на възбраната за създаване на петролни и газови залежи, съобщи Ройтерс.

Лидерът на Националната партия на Нова Зеландия Кристофър Лъксън и министрите от неговия кабинет поставиха клетва в постройката на държавното управление пред генерал-губернатора Синди Киро, която съставлява президента - английския крал.

Дясноцентристката Национална партия влезе в петък в коалиция с консервативната партия ACT Нова Зеландия и популистката партия " Нова Зеландия на първо място ", което разреши на трите партии да образуват кабинет, поставяйки завършек на шестгодишното ръководство на леви държавни управления в Нова Зеландия.

" Имаме екип, имаме хрумвания и имаме ясна политическа стратегия за идващите години ", сподели разчувстваният нов министър председател Лъксън.

Новият министър-председател в Уелингтън  съобщи още, че ще организира първото съвещание на кабинета си на следващия ден и ще се стреми бързо да завърши 100-дневния му проект. Лъксън добави, че възнамерява и посещаване в Австралия преди Коледа.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР