Новото бразилско правителство, което ще встъпи в длъжност от 1

...
Новото бразилско правителство, което ще встъпи в длъжност от 1
Коментари Харесай

Бразилия сформира ново правителство

Новото бразилско държавно управление, което ще встъпи в служба от 1 януари след полагането на клетва от определения президент Жаир Болсонаро, ще се състои от 22 министерства. Това заяви служителят в бъдещия кабинет на министрите Оникс Лоренцони, представен от телевизионния канал Глоба.
" Това е окончателната конструкция на държавното управление, която бъдещият президент удостовери ", сподели Лоренцони. В съпоставяне със настоящето държавно управление кабинетът ще се свие със 7 министерства. По-специално, министерството на труда ще бъде ликвидирано, а министерствата на правораздаването и публичната сигурност ще бъдат обединени в един отдел. В същото време се основават две нови министерства – по делата на гражданското общество и общественото развиване.
Понастоящем са известни имената на 20 бъдещи министри. Икономистът Пауло Гедес ще стане финансов министър на Бразилия, на защитата - Фернандо Азеведо и Силва, Ернесто Араужу - министър на външните работи, на федералния съд – Серхио Моро.
По време на предизборната си акция Болсонаро даде обещание да понижи доста държавния уред. възнамеряваше да остави в държавното управление " не повече от 16 министерства ", само че понастоящем, съдейки по думите на Лоренцони, проектите на определения президент са се трансформирали, съобщи БГНЕС.
На 28 октомври в Бразилия се състоя втория тур на президентските избори. Според резултатите от гласуването Болсонаро, който съставлява консервативната Социаллиберална партия, завоюва. Официалното встъпване в служба на новия президент на Бразилия ще се състои на 1 януари 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР