Новосформираният парламент на Пакистан избра в неделя Шехбаз Шариф за

...
Новосформираният парламент на Пакистан избра в неделя Шехбаз Шариф за
Коментари Харесай

Шехбаз Шариф е избран за втори мандат като министър-председател на Пакистан след противоречиви социологически проучвания

Новосформираният парламент на Пакистан избра в неделя Шехбаз Шариф за министър-председател за повторно, три седмици откакто несигурните национални избори доведоха до закъснение на образуването на съдружно държавно управление.

„ Шехбаз Шариф е разгласен за определен за министър-председател на Ислямска република Пакистан “, сподели ръководителят на Националното заседание Аяз Садик, откакто разгласи, че Шариф е получил 201 гласа, над нужните 169 гласа в камарата.

Той победи Омар Аюб, претендентът, подсилен от затворения някогашен министър председател Имран Хан, който си обезпечи 92 гласа.

Декларацията беше посрещната с шумни митинги от партията Сунитски съвет на Иттехад (SIC), подкрепяна от Хан. Законодателите приканиха за освобождението на Хан и извикаха лозунги, в които се твърди, че Шариф е пристигнал на власт посредством изборни операции.

Изборите на 8 февруари бяха помрачени от прекъсване на мобилния интернет, арести и принуждение в натрупването му, а извънредно забавените резултати предизв...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР