Новородено бебе е било прието в Неонатологията в болницата в

...
Новородено бебе е било прието в Неонатологията в болницата в
Коментари Харесай

Една и съща лекарка приела бебето с жълтеница в Благоевград, а на сутринта установила, че крачето му е счупено

Новородено бебе е било признато в Неонатологията в болничното заведение в Благоевград с жълтеница, а е изписано със строшен на две места крайник. Как това се е случило ще обяснява вътрешна инспекция и инспекция на прокуратурата.
Прочетете още
Близки на 20-дневното момченце настояват, че то е потърпевшо по време на престоя в болничното заведение. " То се роди с жълтеница, само че след това у дома пожълтя още повече и го одобриха в болничното заведение, без майка му, а тя го кърмеше. Нямахме информация за положението на Боби. Всеки ден звъняхме по телефона да питаме ", описа бабата Маруся Георгиева.

Другата баба позвънила в сряда, с цел да разбере по какъв начин е внучето. Казали й, че е откарано в " Пирогов " и да потеглят оттова да си го вземат. Тъкмо тръгнали и се обадили да им кажат, че детето се връща назад в Благоевград и да отидат там. " Никой не ни сподели какво се е случило. Не са желали и единодушие да бъде местено в друга болница. Нещо са му създали в отделението. Или са го изпуснали, или са го дръпнали. Детето няма по какъв начин единствено да си счупи крайници на две места. Сега е с шина и е разтревожен, плаче ", безапелационна е майката Вера. Бебето към този момент си е вкъщи, а околните упорстват за санкции на отговорните. " Да се видят камерите, коя лекарка е била на промяна, удряно ли е, какво е станало. Казват ни, че може още ние като сме го довели, да е било със строшен крайник, което не е правилно. Ако знам коя е, ще й счупя и на нея крайници ", допълват гневни роднините от Петрич.

" Прието е при нас на 1 април и е настанено в родилно поделение, тъй като е под 1 месец. И за мен е необичайно по какъв начин се е счупило крачето. Назначил съм комисия, която да направи вътрешна инспекция. Ще се прегледат видеозаписи от камери, а всички чиновници ще дават пояснения. Бебето е било признато за лекуване без неговата майка, тъй като практиката е такава - задачата е да не се внесе зараза измежду новородените ", сподели шефът на болничното заведение доктор Огнян Митев, съобщи 24 часа. Резултатите от вътрешната инспекция се чака да станат ясни в петък. " Медицински одит " също разпореди инспекция на случая.

Районната прокуратура е образувала досъдебно произвеждане за причиняване на телесна щета заради професионална несъобразителност. В болничното заведение имало построена система за видеонаблюдение, само че в отделението тя не е функционирала. Една и съща лекарка във вторник е прегледала бебето и е споделила, че е добре и би трябвало единствено да се лекува от вирусна зараза, а на идната заран е видяла, че крачето му е счупено.

" Трудно може да се откри по кое време е станало това. Бебето може да е плакало както тъй като има болки в крачето, по този начин и тъй като е с зараза и изпитва дискомфорт, то няма по какъв начин да уточни източникът на болката. Сигурно е, че както и да е станало счупването, предумисъл няма, евентуално е по несъобразителност ", разясниха медици.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР