Новородени деца от бедни и рискови семейства ще получават безплатни

...
Новородени деца от бедни и рискови семейства ще получават безплатни
Коментари Харесай

Ббешека козметика, дрешки и дрънкалки ще раздават на бебета от бедни семейства

Новородени деца от небогати и рискови фамилии ще получават безвъзмездни артикули по европейска стратегия, като процедурата в България ще се предлага към общините посредством Агенцията за обществено подкрепяне.

Семействата на новородените деца от небогати и рискови фамилии ще могат да получат безплатно 7 типа артикули, най-вече детски дрешки – ританки, боди, пижами, детски комплекти и други, както и още 9 типа артикули: залъгалки, комплекти за зареждане, козметични артикули и други. Пакетът ще се дава на два пъти - един път при раждането и повторно до навършване на шест месеца на детето. Предвид това изискване, продуктите в пакета са съобразени с възрастовите потребности на детето от раждането до навършване на шест месеца и от шест месеца до навършване на една година.

Безвъвзмездната помощ към уязвимите фамилии ще пристигна по процедура „ За по-добро бъдеще “ на Програма „ Храни и главно материално подкрепяне “ 2021-2027 година Предвижда се процедурата да се извърши за тригодишен интервал.

Очаква се не по-късно от 30 октомври 2024 година Агенцията за обществено подкрепяне и асоциираните ѝ сътрудници - общини в Република България, да могат да аплайват и след утвърждение на плана, да стартират да раздават на нуждаещите се фамилии пакети за новородени деца.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР