Новорегистрираните случаи на COVID-19 у нас продължават да намаляват. Ако

...
Новорегистрираните случаи на COVID-19 у нас продължават да намаляват. Ако
Коментари Харесай

Новите случаи на COVID-19 намаляват. Ясли могат да отворят в понеделник

Новорегистрираните случаи на COVID-19 у нас не престават да понижават. Ако наклонността се резервира такава до края на седмицата, още при започване на идната ясли и детски градини ще отворят порти.
Това стана ясно от изказване на здравния министър проф. Костадин Ангелов.

Изказването му идва ден, след направената за това поръчка, която пристигна от устата на премиера Бойко Борисов. Според него на 21 декември цялата страна ще бъде отворена, само че часове по-късно здравният министър уточни, че е прекомерно рано да се приказва за това.

По думите на проф. Ангелов до идващия четвъртък ще са събрани задоволително данни за резултата от останалите противоепидемични ограничения, с цел да може да се възнамерява какво ще се случва у нас след 21 декември.

“Над 17 са индикаторите, които следи дирекция „ Здравен надзор “. Важно е какъв ще е процентът на позитивните проби, какво ще бъде цифрата на лекуващите се в лечебни заведения, на тези в интензивни отделения, по какъв начин върви възрастовата конструкция и броя на умрелите “, изясни Ангелов.

ФрогНюз напомня още, че през днешния ден столичният кмет Йорданка Фандъкова уточни още, че яслите и детските градини са в цялостна подготвеност да бъдат отворени от 14 декември.

Преди дни Европейският център за предварителна защита и надзор на болесттите промени дефиницията за случай на COVID-19 като включи бързите антигенни проби като лабораторен способ за доказване на инфекцията наедно с PCR. Този способ обаче към момента среща спорни отзиви измежду медиците.

По думите на Ангелов решение по въпроса се чака идната седмица.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР