Новорегистрираните безработни в цялата страна от началото на годината до

...
Новорегистрираните безработни в цялата страна от началото на годината до
Коментари Харесай

В бюрата по труда - новорегистрираните безработни продължават да са повече от устроените на работа

Новорегистрираните безработни в цялата страна от началото на годината до 30 април надвишиха 79 200 души, а устроените на работа посредством бюрата по труда - 54 600 души. Това сочат най-новите данни на Националния статистически институт и Агенцията по заетостта от ежеседмичното профилирано наблюдаване на пазара на труда.

За последната следена досега седмица от 24-и до 30 април записаните в бюрата по труда са 4054 души, а почналите работа - 3024.

В последната седмица на април най-вече са новорегистрираните безработни в областите София-столица и Пловдив - надлежно 379 и 339 души.

Само в три области - Търговище, Смолян и Силистра устроените на работа за този интервал са повече от записаните в бюрата по труда.

Най-много са намерилите прехранване също в столицата - 300 души, за тази следена седмица, следват областите Пловдив и Бургас.

От 2 януари 2023 година досега е неизменима наклонността за превес на новорегистрираните в бюрата по труда в цялата страна над намерилите прехранване.

Пикът на записаните в бюрата по труда досега е 6627 души и той беше регистриран в първата седмица на януари. Над 6000 бяха новорегистрираните и през втората седмица на януари, както и в интервала от трети до девети април.

По обявата рабо

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР