Новорегистрираните безработни в Бюрото по труда във Враца са 363-ма

...
Новорегистрираните безработни в Бюрото по труда във Враца са 363-ма
Коментари Харесай

Нови 363-ма врачани отидоха на борсата за месец

Новорегистрираните безработни в Бюрото по труда във Враца са 363-ма индивида, научи BulNews.bg.
Близо половината от хората – 42%, са се записали на борсата откакто са били освободени от работа и имат право на парично обезщетение, сподели шефката на Бюрото по труда Маргарита Ангелова. Голям е броят и на възобновените регистрации след изминал 6-месечен интервал на глоба от страна на борсата – 171 индивида. 31 от хората са потърсили помоща на трудовата борса откакто са се завърнали от чужбина или от работа в друга област от страната. Други 10 врачани пък още веднъж търсят работа, откакто субсидираната им претовареност по ограничения и стратегии е завършила. На 6-ма е възобновена регистрацията, откакто по здравословни аргументи не са могли да положат автограф пред трудовите медиатори в избран ден.
В края на август общият брой на записаните безработни лица в дирекция „ Бюро по труда” във Враца е 3 107, което е с 4 повече от предходния месец юли и с 470 лица по-малко в съпоставяне със същия месец на предходната година.
Равнището на безработица за дирекцията е 8.65%, като е повишено с 0.01 процентни пункта спрямо юли. За общината то е 7%. Безработицата в страната през август е достигнала 6.65%, а за област Враца е била 14.24%. Най-голяма е безработицата в община Хайредин – 52.19%, следвана от община Борован с 50.63% и Мизия с 24.11% безработни.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР